Πέμπτη 11 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διεκδικήσεις για την καθαριότητα των σχολείων

Κινητοποίηση αύριο στη 1.30 μ.μ. στο δημαρχείο Αχαρνών

Μια βδομάδα μετά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων στην Πρωτοβάθμια, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στον δήμο Αχαρνών παραμένουν ακάλυπτα από ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής «Ο Σωκράτης».

Για το λόγο αυτό καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Παρασκευή, στη 1.30 μ.μ. στο δημαρχείο Αχαρνών.

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι υπάρχουν σχολεία που παραμένουν ακάλυπτα από ουσιαστικά μέτρα υγιεινής, νηπιαγωγεία όπου η καθαρίστρια μοιράζεται σε δύο σχολικές μονάδες, οι οποίες καθαρίζονται μετά τη λήξη του ημερήσιου προγράμματος, σχολικές μονάδες όπου γονείς και εκπαιδευτικοί αγοράζουν πλέον τα υλικά καθαριότητας, καθώς αυτά που διανεμήθηκαν έχουν τελειώσει, κ.λπ.

Κυβέρνηση και δήμοι «είχαν δύο μήνες να πράξουν τα δέοντα για να υποδεχτούμε με όρους ασφάλειας τα παιδιά στα σχολεία», τονίζει ο Σύλλογος και απαιτεί «να εξασφαλίσουν, έστω και τώρα, τους απαιτούμενους όρους υγιεινής και καθαριότητας για τη λειτουργία των σχολείων», καλώντας γονείς και εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή κινητοποίηση.

Στην Ικαρία

Επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας, τους δημάρχους Ικαρίας και Φούρνων και τα Δημοτικά τους Συμβούλια έστειλαν μια σειρά σύλλογοι εκπαιδευτικών και γονιών των νησιών, ζητώντας μέτρα για την καθαριότητα των σχολείων και την υγεία των μαθητών. Μεταξύ άλλων ζητούν «το κάθε σχολείο άμεσα να έχει τη δική του μόνιμη καθαρίστρια, πλήρους ωραρίου, με ευθύνη του κράτους», καθώς όπως σημειώνουν «την καθαρίστρια περιμένει το κάθε σχολείο για να είναι καθαρές όλη μέρα οι τουαλέτες και οι βρύσες, να απολυμαίνονται καθημερινά τα πόμολα και τα θρανία». Την επιστολή συνυπογράφουν οι εξής φορείς: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας - Φούρνων, ΕΛΜΕ Ικαρίας - Φούρνων, οι Σύλλογοι Γονέων 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου, 1ου Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου Αγ. Κηρύκου, του Νηπιαγωγείου, του 1ου Δημοτικού και του Γυμνασίου - Λυκείου Ραχών, του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού και του Γυμνασίου - Λυκείου Ευδήλου, του Δημοτικού - Νηπιαγωγείου - Ειδικού Σχολείου Καραβοστάμου, του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Φούρνων, και η Επιτροπή Γονέων και Κηδεμόνων ΕΕΕΚ Ευδήλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ