Πέμπτη 11 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»
Νέος «μποναμάς» για τις εργοδοτικές εισφορές

Με νέα παρέμβαση, η κυβέρνηση κάνει ακόμα πιο ελκτικό για τους καπιταλιστικούς ομίλους το πρόγραμμα «Συν-Εργασία», το οποίο προβλέπει μείωση των ωρών εργασίας με μονομερή απόφαση του εργοδότη και ταυτόχρονη μείωση του μισθού των εργαζομένων κατά 20%.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν χτες οι συναρμόδιοι υπουργοί, ενώ στο αρχικό πρόγραμμα οι εργοδότες θα πλήρωναν ολόκληρες τις ασφαλιστικές εισφορές, τώρα το κράτος αναλαμβάνει να πληρώσει και το 60% των ασφαλιστικών εισφορών για τον χρόνο που ο εργοδότης έχει υποχρεώσει τον εργαζόμενο να μην εργάζεται! Η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών αφορά στο διάστημα από 15 Ιούνη έως τέλη Ιούλη και, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Γ. Βρούτσης, «με αυτόν τον τρόπο καθίσταται ελκυστικότερο και ευνοϊκότερο το πλαίσιο για τις επιχειρήσεις, ώστε να ενταχθούν στο μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης "Συν-Εργασία"».

Στον νέο «μποναμά» στους επιχειρηματικούς ομίλους αναφέρθηκε χτες και ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας κι εκείνος στο όνομα τάχα της «διασφάλισης των θέσεων εργασίας» πως το πρόγραμμα γίνεται ακόμα πιο ελκυστικό για τους επιχειρηματίες. Μάλιστα, προαναγγέλλοντας από τώρα την επέκτασή του, σημείωσε ότι σε πρώτη φάση το πρόγραμμα θα «τρέξει» μέχρι τα τέλη Ιούλη και εφόσον κριθεί απαραίτητο «είμαστε διατεθειμένοι να το επεκτείνουμε και για τον μήνα Αύγουστο, αλλά αυτό θα μας το υποδείξει τελικά η ίδια η αντίδραση της αγοράς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ