Πέμπτη 11 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Πολύμορφες δράσεις απέναντι στα οξυμένα προβλήματα

Στο πλαίσιο της απόφασης της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για την οργάνωση βδομάδας αγωνιστικής δράσης από τις 28 Ιούνη μέχρι τις 5 Ιούλη, με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων και τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων για την επιβίωσή τους, Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες σε όλη τη χώρα εντείνουν τις σχετικές προετοιμασίες, αναπτύσσοντας παράλληλα πολύμορφες δραστηριότητες.

  • Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας και τοπικοί αγροτικοί σύλλογοι διοργανώνουν κινητοποίηση σήμερα, Πέμπτη, στις 11 π.μ. στον κόμβο του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο. Στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρίσκονται οι εξευτελιστικές τιμές παραγωγού που επικρατούν αυτήν την περίοδο για μια σειρά από προϊόντα, όπως η πατάτα και το καρπούζι.
  • Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας και ο Αγροτικός Σύλλογος χωριών πρώην δήμου Πλατύκαμπου διοργάνωσαν χτες σύσκεψη, με βασικό θέμα την προσπάθεια που γίνεται από εμπόρους και βιομηχανίες να αγοράσουν κοψοχρονιά την παραγωγή, ιδιαίτερα τα σιτηρά, το κριθάρι, τα περσινά απούλητα ρεβίθια.
  • Με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και του Αγροτικού Συλλόγου Καινούργιου οργανώνεται αύριο, Παρασκευή, στην πλατεία Καινούργιου, στις 8 μ.μ. σύσκεψη για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού, με τις εξευτελιστικές τιμές για τις ελιές Καλαμών και το ελαιόλαδο, τις τεράστιες καταστροφές που έχουν υποστεί οι παραγωγοί μηδικής κ.ά.
  • Οι αγρότες της Ζαγοράς Πηλίου πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη μαζική συγκέντρωση, με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου. Στην εισήγηση τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και τα οποία διογκώνονται με την καταστροφή μεγάλου μέρους της σοδειάς - για τρίτη συνεχή χρονιά - από τη χαλαζόπτωση της 25ης Μάη, λόγω της παντελούς ανυπαρξίας αντιχαλαζικής προστασίας, ενώ η κάλυψη από τον ΕΛΓΑ είναι περιορισμένη. Επιπλέον, αναδείχθηκαν η καταστροφή των υποδομών στην περιοχή της Ζαγοράς, η μη επισκευή της αγροτικής και επαρχιακής οδοποιίας, η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας. Παρέμβαση έκανε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, ενώ αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων. Να σημειωθεί πως στην προχτεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας του Αγροτικού Συλλόγου με κυβερνητικό κλιμάκιο και τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ που επισκέφθηκε τη Ζαγορά, δεν δόθηκε καμία απάντηση στα οξυμένα προβλήματα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ