Τρίτη 16 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
Παρουσιάζει σχέδια την ώρα που η αποκατάσταση έχει «παγώσει»

Eurokinissi

Τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει να μαζέψει ακόμα τον δηλητηριώδη για τους κατοίκους αμίαντο από τις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής και δεν έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των πληγέντων, δύο χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς, παρουσιάζει ένα Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Συγκεκριμένα, χτες, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, παρουσίασε το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για το Μάτι. Μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει νέες διόδους προς την παραλία, χώρους περιπάτου, οριοθέτηση ρεμάτων, καθώς και συγκοινωνιακή μελέτη για τη διέλευση οχημάτων και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Επιπλέον, προβλέπεται ένας χώρος δημόσιου περιπάτου κατά μήκος της ακτής, με ελεύθερο πλάτος 35 μέτρων.

Θυμίζουμε ότι λίγες βδομάδες πριν, η Ενωση Πυρόπληκτων Ανατολικής Αττικής χαρακτήριζε τα όσα συμβαίνουν «κοροϊδία χωρίς ημερομηνία λήξης» και περιέγραφε πως «οικογένειες παραμένουν καθηλωμένες σε στρατόπεδα, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, ακόμα και σε μισοκατεστραμμένες κατοικίες». Επίσης, ότι 20 μήνες μετά τη φωτιά δεν έχουν κατεδαφιστεί ή επισκευαστεί σπίτια σε εντός σχεδίου περιοχή και με οικοδομική άδεια. Ζητείται δε η κατεπείγουσα απομάκρυνση απορριμμάτων, αποβλήτων και αποξηλώσεις αμιάντου στις πληγείσες περιοχές, που έχουν κωλυσιεργήσει απαράδεκτα καταστρέφοντας την υγεία των κατοίκων. Οπως ανέφερε σε σχετική παρέμβαση: «Ουσιαστικά πλην του καθαρισμού του οικοπέδου έναντι της εισόδου Νέου Βουτζά, η κεντρική εξουσία δεν έκανε απολύτως τίποτα, καθώς η φαρσοκωμωδία της ίδρυσης της εταιρείας "ΜΑΤΙ ΞΑΝΑ", μη διαθέτοντας νομική υποστήριξη, αφού δεν προβλεπόταν στο καταστατικό ίδρυσής της, απλά δεν προσέφερε κανένα απολύτως έργο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ