Πέμπτη 18 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
Μαζική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας

Το σύνθημα «Σε όλες τις εταιρείες ξεσηκωμός - Ωράριο, Ασφάλιση, βασικός μισθός» ακούστηκε δυνατά χτες το απόγευμα έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην κινητοποίηση που διοργάνωσαν οι Επιτροπές Αγώνα μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων (δικηγόροι, μηχανικοί, οικονομολόγοι).

Με αποφάσεις τους συμμετείχαν επίσης στην κινητοποίηση το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, το Συνδικάτο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών και η κλαδική Ενωση της Αττικής, καθώς και άλλοι φορείς εργαζόμενων επιστημόνων, φοιτητών και συνταξιούχων.

«Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά» έγραφε το πανό της Επιτροπής Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Οικονομολόγων. «Κατάργηση όλων των αντεργατικών ΠΝΠ. Οχι στην εντατικοποίηση, στα ωράρια - λάστιχο και στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας» διεμήνυε η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής. «Απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, απροστάτευτοι» έγραφε το πανό του Σωματείου Δικαστικών Διερμηνέων Αττικής, οι οποίοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Δίπλα στους εργαζόμενους διαδήλωσαν Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΕΜΠ και ο Σύλλογος Υποψήφιων Διδακτόρων του Ιδρύματος, προβάλλοντας τις δικές τους διεκδικήσεις.


«Αμύθητα τα κέρδη για τα αφεντικά, για τους μισθωτούς "μπλοκάκι" και σκλαβιά» φώναξαν εκατοντάδες διαδηλωτές μπροστά στις κλειστές πόρτες του υπουργείου Εργασίας, η πολιτική ηγεσία του οποίου για μια ακόμη φορά... δεν μπήκε στον κόπο να συναντήσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων.

Το γεγονός κατήγγειλε ο Ηλίας Τσιμπουκάκης από την Επιτροπή Αγώνα Μηχανικών, σημειώνοντας ότι «είναι η τρίτη φορά που βρίσκουμε κλειστές τις πόρτες, την ώρα που για τους εκπροσώπους της μεγαλοεργοδοσίας, τους κατασκευαστές, τους τραπεζίτες και τους βιομηχάνους είναι ορθάνοιχτες... Ο,τι όμως δεν δέχονται να συζητήσουν θα το επιβάλουμε με τους αγώνες μας».

Την «αποπνικτική κατάσταση που βιώνουν οι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι με τα χαμηλότερα εισοδήματα» περιέγραψε εκ μέρους των Επιτροπών Αγώνα Δικηγόρων ο Αντώνης Αντανασιώτης. Οπως κατήγγειλε, μάλιστα, πέρα από τα 600 ευρώ που έλαβαν για τον μήνα Απρίλη, έμειναν χωρίς αποζημίωση για τον Μάη και ενώ τα δικαστήρια μόλις στις αρχές του Ιούνη άρχισαν να υπολειτουργούν. Παράλληλα κατήγγειλε τη στάση της ηγεσίας της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, η οποία ουσιαστικά αποδέχεται την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για χιλιάδες μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους του κλάδου.

Τη ραγδαία επιδείνωση της θέσης των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων οικονομολόγων, με τους καθημερινούς εκβιασμούς εκ μέρους της εργοδοσίας, παρουσίασε η Ελσα Ζαμπέτα εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Οικονομολόγων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη, απέναντι στο μονομπλόκ εργοδοσίας και κυβέρνησης, να ενισχυθεί η πάλη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο Γιώργος Βιτζηλαίος, εκπρόσωπος των Φοιτητικών Συλλόγων του ΕΜΠ, ο Κώστας Τζατζάνης εκ μέρους των συνταξιούχων μηχανικών και ο Γιάννης Ζήβας από το Σωματείο των Δικαστικών Διερμηνέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ