Πέμπτη 18 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΑΣ ΟΑΣΘ
Δεν θα περάσουν η τρομοκρατία και ο ρατσισμός

Η διοίκηση τιμωρεί εργαζόμενο που αντιτάχθηκε στους ελέγχους «μόνο σε μετανάστες»

Στην καλλιέργεια της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, από τη μία, και στην τρομοκρατία των εργαζομένων, από την άλλη, αποδίδει η ΔΑΣ ΟΑΣΘ την απόφαση της διοίκησης να «τιμωρήσει» εργαζόμενο οδηγό που αντιτάχθηκε σε έλεγχο εισιτηρίων μόνο σε μετανάστες - πρόσφυγες.

Τον περασμένο Φλεβάρη, η ΔΑΣ είχε καταγγείλει ότι ο ΟΑΣΘ επιστράτευσε την υπηρεσία security για να κάνει έλεγχο εισιτηρίων μόνο σε μετανάστες και κάλεσε σε απολογία οδηγό, διότι σύμφωνα με παλαιότερη εγκύκλιο δεν προέτρεψε τους μετανάστες να κόψουν εισιτήριο!

Μετά από μήνες, η διοίκηση του ΟΑΣΘ επέβαλε στον οδηγό ποινή δύο ημερών πρόστιμο, δηλαδή να εργαστεί δυο μέρες χωρίς να πληρωθεί!

Η ΔΑΣ καταγγέλλει ότι με την απόφαση αυτή «η διοίκηση του ΟΑΣΘ καλύπτει ρατσιστικές συμπεριφορές και δίνει αέρα στα πανιά σε κάθε ρατσιστή, μισάνθρωπο και φασίστα που στοχοποιεί τους ξένους». Επιπλέον σημειώνει ότι η συγκεκριμένη απόφαση συνδέεται και με τους σχεδιασμούς της διοίκησης να μειώσει παραπέρα τις αποδοχές και τα δικαιώματα των εργαζομένων της. «Επειδή οι εργαζόμενοι είναι θορυβημένοι από τις κινήσεις της διοίκησης (μείωση μισθών, κλείσιμο συνεργείων, παράδοση συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ κ.λπ.), σε αυτό το πλαίσιο επιχειρεί να σπείρει την τρομοκρατία και το φόβο σε όποιον αντιστέκεται στις μεθοδεύσεις και στις αυθαιρεσίες της.

Είναι γελασμένη η διοίκηση αν νομίζει ότι οι ποινές και οι τιμωρίες που επιβάλλει θα κάμψουν το ηθικό και την αγωνιστικότητα όσων παλεύουν για αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, ισοτιμία, ανθρωπιά, δημοκρατία, εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακά δικαιώματα.

Θα βρίσκει συνέχεια μπροστά της το ταξικό κίνημα και θα εκτίθεται.

Η τρομοκρατία, ο ρατσισμός, ο φασισμός και το μίσος δεν θα περάσουν στους χώρους εργασίας», τονίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ