Πέμπτη 18 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ
Με μπαράζ αγωνιστικών δράσεων δίνουν απάντηση: «Πληρώσαμε πολλά. Την κρίση να πληρώσουν τα αφεντικά!»

Με στάσεις εργασίας, απεργίες, συντονισμένες κλαδικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες, συγκεντρώσεις, Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις συντονισμού, συνδικαλιστικές οργανώσεις και Επιτροπές Αγώνα σε μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς συνεχίζουν την πάλη ενάντια στην εντεινόμενη αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Με εφόδιο την πολύμορφη αγωνιστική τους δράση μέσα στην πανδημία, αλλά και τα επιτυχημένα πανεργατικά συλλαλητήρια της προηγούμενης Πέμπτης σε όλη τη χώρα, συνεχίζουν την πάλη τους, βάζουν στο στόχαστρο τις απολύσεις, το χτύπημα μισθών και δικαιωμάτων, την απληρωσιά, την αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες εποχικοί και άλλοι εργαζόμενοι σε καθεστώς «ευελιξίας». Προτάσσουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, απαιτούν την προστασία του εισοδήματός τους, τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία και για την πραγματική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Το μπαράζ των αγωνιστικών παρεμβάσεων τόσο σε χώρους δουλειάς όσο και σε υπουργεία από δεκάδες φορείς των εργαζομένων δίνει τον τόνο: «Φτάνει πια. Πληρώσαμε πολλά. Την κρίση να πληρώσουν τα αφεντικά!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ