Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικές συναντήσεις
  • Στο πλαίσιο των γιορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων, στο Σύνταγμα αύριο (7.30μμ), το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής με ερμηνεύτριες τις Μαρία Δημητριάδη και Νάντια Καραγιάννη παρουσιάζει λαϊκά και δημοτικά τραγούδια. Την Κυριακή οι Λάκης, Χρήστος και Χρόνη Χαλκιά και ο Γιώργος Κοτσίνης παρουσιάζουν τραγούδια της Ρούμελης και της Ηπείρου. Αύριο (8.30μμ), στο Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο (Τιμοκρέοντος 6α, Αγ. Σώστης) η Ορχήστρα Δωματίου του Δήμου Αθηναίων με σολίστ τους Μάρθα Αράπη, Τζούλια Σουγλάκου, Αντώνη Κορωναίο και Νίκο Καπέτα θα ερμηνεύσει τη «Λειτουργία» του Μότσαρτ, σε μια συναυλία συμπαράστασης στον ηθοποιό Σταύρο Παράβα.
  • Κάλαντα, τραγούδια και σκοποί του τόπου μας από τη Δόμνα Σαμίου (φωτό), σήμερα (10.30μμ), στις «Φωνές» (Αρτέμωνος 9, Ν. Κόσμος, τηλ. 9270628). Μαζί της οι Σωκράτης Σινόπουλος (λύρα, λάφτα), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί) και Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά). Αύριο (10.30μμ), στον ίδιο χώρο επίκαιροι ύμνοι, κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια συνυφασμένα με «παπαδιαμαντικά» κείμενα που διαβάζει η Μ. Τερζοπούλου.
  • Συναυλία (σήμερα, αύριο, την Κυριακή) των «Διάφανων Κρίνων», στον «αέρα» (κεντρική πλατεία Πετρούπολης), σε μια κατάδυση στην ποίηση της σπαρακτικής μοναξιάς, όπου «ευωδιάζουν αγριοκέρασα οι σιωπές». Παίζουν Τετάρτη και Πέμπτη, αλλά από σήμερα και μέχρι τις 29 του Δεκέμβρη θα παίζουν και Παρασκευή και Σάββατο (10.30μμ) «Τα σύννεφα με παντελόνια» στο «Καφεθέατρο» (Κοδριγκτώνος 2). Συναυλία, σήμερα (8.30 μμ), στην αίθουσα συναυλιών «Φίλιππος Νάκας» με τους Ντέιβιντ Λυντς, Σταύρο Λάντσια και Γιώτη Κιουρτσόγλου.
  • Παραδοσιακά τραγούδια θα παρουσιάσει η Μεικτή Επαγγελματική Χορωδία του Εθνικού Ωδείου Περιστερίου «Μουσική Αργώ», την Κυριακή (10.30μμ), στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια). Εκτακτη συμμετοχή: Γιώτα Βέη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ