Τετάρτη 24 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Οι εργατικοί - λαϊκοί αγώνες δεν θα κλειστούν σε γυάλα!

Την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα.

Ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους μαζικούς φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος, τα συνδικάτα ξεκαθαρίζουν ότι οι αγώνες δεν θα μπουν στο γύψο, τονίζουν ότι το δικαίωμα της απεργίας, των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να ενισχύει τα μέτρα καταστολής απέναντι στο δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται, να διαδηλώνουν, να απεργούν, φέρνοντας νομοσχέδιο για τον περιορισμό, ακόμη και την απαγόρευση των διαδηλώσεων, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον απεργοκτόνο νόμο», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Οικοδόμων. «Ξεδιάντροπα επαναφέρει τις πιο μαύρες ιστορικές περιόδους που γνώρισε ο λαός μας, βάζοντας ξανά τον αστυφύλακα επόπτη και κριτή του περιεχομένου της δράσης των συνδικάτων, να αποφασίζει ποια απεργία είναι νόμιμη, ποια πορεία και διαδήλωση δεν πληροί το πλαίσιο που βάζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και η κυβέρνηση».

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ) ξεκαθαρίζει πως οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα «δεν πρόκειται να βάλουν δοσομετρητή στη μορφή και στο περιεχόμενο των αγώνων τους. Δεν θα ζητούν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουν, να παλεύουν και να διεκδικούν απέναντί τους. Οι εργατικοί - λαϊκοί αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο. Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια να φιμωθούν και να κλειστούν οι αγώνες τους σε γυάλα».

«Το δικαίωμα στην απεργία και στη διαδήλωση δεν χαρίστηκε, κερδήθηκε με αγώνες και θυσίες από τους εργαζόμενους και είμαστε αποφασισμένοι με τη σειρά μας να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμά μας να παλεύουμε», σημειώνει η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών τονίζει: «Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα».

Τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης καταγγέλλουν επίσης, μεταξύ άλλων, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Αθήνας, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, τα Συνδικάτα Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ηρακλείου και Αργολίδας, το Σωματείο Εργαζομένων «Tasty», το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου ν. Θεσσαλονίκης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ