Πέμπτη 25 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Ο κλάδος του Τουρισμού από βαριά βιομηχανία έγινε βαριά ασθενής

Σε εκδήλωση στην Αμαλιάδα μίλησε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εργαζομένων στον Επισιτισμό, «που δέχονται επίθεση από τη μεγαλοεργοδοσία του κλάδου και την κυβέρνηση της ΝΔ», εξέφρασε κατά την ομιλία του στην πλατεία Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα, με θέμα τα προβλήματα των εργαζομένων στον κλάδο του Eπισιτισμού - Tουρισμού και τις θέσεις του Κόμματος, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Στη μαζική συγκέντρωση, όπου συμμετείχαν εργαζόμενοι από μεγάλα ξενοδοχεία της περιοχής, ο Χρ. Κατσώτης σημείωσε ότι «ο κλάδος του Τουρισμού σήμερα, με χιλιάδες εργαζόμενους να δουλεύουν σε ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις, από βαριά βιομηχανία της χώρας, στήριγμα της καπιταλιστικής ανάκαμψης, βρέθηκε ξαφνικά λόγω της υγειονομικής κρίσης ο βαριά "ασθενής" κλάδος και το πρόβλημα στην οικονομία.

Στον κλάδο, που κατά την περίοδο της 10ετούς κρίσης όχι μόνο δεν είχε απώλειες αλλά αντίθετα τα έσοδα και τα κέρδη αυξάνονταν ραγδαία, δεν ήταν λίγοι οι εργαζόμενοι που ήταν απλήρωτοι για μήνες, χωρίς ρεπό, με πολλές ώρες υπερωρίες, που δούλευαν χωρίς ασφάλιση. Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι μιλούσαν για τα νέα ρεκόρ, με μεγάλη προβολή από τα αστικά ΜΜΕ.

Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, ικανοποιώντας τις αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων, επιδιώκει να βάλει σε καραντίνα τα όποια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει, συνοδεύοντας αυτόν το στόχο με περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.


Το ΚΚΕ δεν αντιμετωπίζει μοιρολατρικά αυτήν την κατάσταση, αποδεικνύει καθημερινά στην πράξη, με όλες του τις δυνάμεις, ότι η ανάπτυξη του κλάδου γίνεται με το αίμα και τον ιδρώτα των εργαζομένων, με εντατικοποίηση, μεγάλες απώλειες εισοδήματος, μεγάλες ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σε συνθήκες κάτεργου.

Το ΚΚΕ έχει γραμμή σύγκρουσης τόσο με το κεφάλαιο το οποίο ξεζουμίζει τους εργαζόμενους, κλείνει τις μικρές επιχειρήσεις, όσο και με τα κόμματα της αστικής τάξης, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και τους συνοδοιπόρους τους, με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, που θέλουν τους εργαζόμενους τροφή για τα κανόνια ενός επικείμενου ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Το ΚΚΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό, διεκδικώντας: Κατάργηση όλων των αντεργατικών ΠΝΠ. Επαναπρόσληψη όλων όσοι εργάστηκαν το 2019 στον Επισιτισμό - Τουρισμό, σε ξενοδοχεία ως εποχιακοί, ανεξάρτητα από τη διάρκεια και τη σχέση εργασίας. Να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και στον Επισιτισμό, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, με βάση τις ΣΣΕ. Αμεσα μέσα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να γίνουν δωρεάν τα τεστ για Covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους. Να γίνουν προσλήψεις επιπλέον προσωπικού για την ορθή εφαρμογή των πρωτοκόλλων προστασίας των πελατών και των εργαζομένων. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όλο το διάστημα της ανεργίας, με διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων».


Τέλος, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να αγωνιστούν και να δράσουν, γιατί «μόνο μέσα από τον ταξικό αγώνα μπορούμε να σταματήσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα. Για να μη φορτώσουν πάλι τη νέα καπιταλιστική κρίση η κυβέρνηση της ΝΔ, η ΕΕ, το μεγάλο κεφάλαιο στους εργαζόμενους, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, με τις πλάτες φυσικά του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων που πλειοδοτούν στο ποιος θα προσφέρει πιο πολλά για την ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ