Σάββατο 27 Ιούνη 2020 - Κυριακή 28 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
Δημοτικές εκλογές στη Γαλλία

Ο β' γύρος των δημοτικών εκλογών διεξάγεται την Κυριακή 28 Ιούνη στη Γαλλία, αφού στα μέσα Μάρτη είχε αναβληθεί στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας.

Το κυβερνών κόμμα «Εμπρός!» (LREM) του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν έχει αποκλειστεί από την αναμέτρηση σε μεγάλους δήμους, όπως Παρίσι, Μασσαλία, Λιόν και αρκετοί ισχυρίζονται ότι οι απώλειές του θα «επισφραγιστούν» και αυτήν τη φορά. Από την άλλη πλευρά, οι επιδόσεις των Οικολόγων (EELV) σχολιάστηκαν έντονα μετά τον α' γύρο, με δεδομένο ότι οι υποψήφιοι που στήριξαν προκρίθηκαν στην α' ή β' θέση και την Κυριακή διαγκωνίζονται για τη δημαρχία, σε πόλεις όπως Μασσαλία, Τουλούζη, Μετς, Μπεσανσόν κ.ά. Αλλωστε, στις ευρωεκλογές του 2019 το EELV είχε βγει τρίτο κόμμα.

Σημειώνουμε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι αποτελούν στοιχείο της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Ολλανδία κ.τ.λ.), με φόντο και τη «στροφή» στη λεγόμενη «πράσινη οικονομία» που όλο και περισσότερες χώρες (αλλά και κεντρικά η ΕΕ) προκρίνουν, αναζητώντας πεδία μεγαλύτερης κερδοφορίας για το κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ