Τρίτη 30 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Ακόμα ένα θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα»

Νέο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε την Παρασκευή 26/6, σε εργοτάξιο της κατασκευαστικής εταιρείας «ΑΤΡΑΞ» για την ανέγερση νέας υποδομής στη βιοτεχνία ζωοτροφών «ΦΑΚΑΣ» στον Αμπελώνα.

Επισημαίνοντας ότι ο άτυχος εργάτης καταπλακώθηκε από χώματα που υποχώρησαν στις εργασίες θεμελίωσης, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το Συνδικάτο Οικοδόμων του νομού με ανακοίνωσή τους σημειώνουν πως «προκαλούνται πολλά ερωτήματα για τις συνθήκες εργασίας, τα μέτρα ασφάλειας, την καταλληλότητα του εδάφους, τα μέτρα αντιστήριξης, αφού η οικοδόμηση γίνεται κυριολεκτικά σε σημείο όπου υπάρχουν εμφανή υπόγεια ύδατα, καθώς γίνεται συνεχής άντληση υδάτων».

Υπενθυμίζουν μάλιστα πως «το συγκεκριμένο εργατικό "ατύχημα" είναι το δεύτερο θανατηφόρο για τη χρονιά που διανύουμε στην περιοχή μας και προστίθεται στον μακρύ κατάλογο όλων των προηγούμενων εργατικών "ατυχημάτων" πανελλαδικά, που πολλαπλασιάζονται τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς και των συνθηκών πίεσης που υπάρχουν».

Το Εργατικό Κέντρο και το Συνδικάτο τονίζουν ότι «αυτό είναι το καθημερινό σκηνικό της ταξικής επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς».

Εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και στους οικείους του συναδέλφου τους και καλούν τους εργαζόμενους της περιοχής σε κάθε χώρο δουλειάς, συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, να διεκδικήσουν μαζί με το Εργατικό Κέντρο να ληφθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας τους, να ενισχυθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ