Τετάρτη 1 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΥΓΕΙΑ
ΝΙΚΑΙΑ
Σύσκεψη σωματείων και φορέων για την Υγεία

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας
Με αφορμή τα προβλήματα που προϋπήρχαν στον τομέα της Υγείας και με οξυμένο τρόπο ήρθαν στην επιφάνεια την περίοδο έξαρσης του κορονοϊού, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη σύσκεψη φορέων στη Νίκαια, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών και στόχο να διαμορφωθεί πρόγραμμα συντονισμένης δράσης για τα ζητήματα που «καίνε» υγειονομικούς και ασθενείς, συνολικά τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες της περιοχής.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι από την Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νίκαιας - Ρέντη, τον Ορειβατικό Φυσιολατρικό Ομιλο Νίκαιας (ΟΦΟΝ), το παράρτημα Νίκαιας - Κορυδαλλού του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ «Ο Προμηθέας», το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νίκαιας - Κορυδαλλού, τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Ασπρων Χωμάτων «Η Μέριμνα», τον Μουσικό Ομιλο, την Ενωση Σμυρναίων Νίκαιας και Πειραιά και την Ενωση Δαρδανελλιωτών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε εισηγητικά στο Κρατικό Νοσοκομείο, που παραμένει υποστελεχωμένο και χωρίς τον αναγκαίο εξοπλισμό για να ανταποκριθεί με επάρκεια στη μάχη της πανδημίας. «Και σαν να μην έφτανε αυτό, υποτίθεται ότι άνοιξε για να λειτουργήσει κλινική του Λοιμωδών, μεταφέροντας 7 γιατρούς από Κρατικό και "Τζάνειο"! Το τελευταίο διάστημα υπάρχει έλλειψη ακόμα και των στοιχειωδών μέσων ασφαλείας, από τα γάντια, τις μάσκες και τα αντισηπτικά μέχρι και το οινόπνευμα!», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Στην ΤΟΜΥ Νίκαιας βασικές ειδικότητες λείπουν. Χαρακτηριστικά, οι ειδικότητες πνευμονολόγου, χειρούργου, ουρολόγου, ενδοκρινολόγου, οφθαλμίατρου, γαστρεντερολόγου απουσιάζουν εντελώς, ενώ υπάρχει μόλις ένας παθολόγος. Ακόμα και σε επίπεδο υποδομών, είναι σοβαρό το γεγονός ότι δεν υπάρχει εργαστήριο για την πραγματοποίηση στοιχειωδών ελέγχων. Τη δική τους εμπειρία μετέφεραν στη σύσκεψη γιατροί του νοσοκομείου.

Με παρεμβάσεις που θα ξεδιπλωθούν το επόμενο διάστημα, οι φορείς και τα σωματεία της Νίκαιας διεκδικούν μεταξύ άλλων: Να στελεχωθούν τώρα το Κρατικό Νοσοκομείο και η ΤΟΜΥ Νίκαιας με όλο το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό. Μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών. Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι», με εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ