Πέμπτη 2 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ «ΝΗΡΕΥΣ» ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Απεργιακή απάντηση στις απολύσεις

Από την απεργιακή κινητοποίηση στον Αστακό
Από την απεργιακή κινητοποίηση στον Αστακό
Με καθολική συμμετοχή στη χτεσινή 24ωρη απεργία που προκήρυξε το σωματείο τους, οι εργαζόμενοι των ιχθυοκαλλιεργειών «ΝΗΡΕΥΣ ΑΕ» στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας απάντησαν στις 32 απολύσεις συναδέλφων τους στη φύλαξη που προωθεί η εργοδοσία. Διεκδίκησαν ταυτόχρονα την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης, αλλά και μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία.

Από τα χαράματα έγιναν απεργιακές περιφρουρήσεις σε τρία σημεία των εγκαταστάσεων της επιχείρησης και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Αστακού, στην είσοδο εγκαταστάσεων προς Αγιο Παντελεήμονα και στο συσκευαστήριο της εταιρείας στη θέση Τσαπουρνιά, όπου ακολούθησε και η συγκέντρωση των εργαζομένων.

Από την αρχή της απεργιακής μάχης, οι εργαζόμενοι είχαν τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.

Η απεργιακή συγκέντρωση ήταν μαζική. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Χαράλαμπος Τσάρκος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων. Στη συνέχεια χαιρετισμούς απηύθυναν ο Μιχάλης Κατσιγιάννης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, ο Μανώλης Καραντούσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, και ο Νίκος Μωραΐτης, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε επίσης ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμα εκπρόσωποι της Τοπικής Διοίκησης της περιοχής, ο αντιδήμαρχος Φ. Σαμαλέκος και ο Π. Στάικος, επικεφαλής της παράταξης «Αναζωογόνηση Ξηρομέρου».

Κλείνοντας την απεργιακή συγκέντρωση, τον λόγο πήρε ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων, Χρήστος Παπαζώης, ανακοινώνοντας ότι θα συνεδριάσει άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο για να εκτιμήσει τη μέχρι τώρα δράση και θα καλέσει Γενική Συνέλευση για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Στη συγκέντρωση ανακοινώθηκαν επίσης τα ψηφίσματα συμπαράστασης από τα σωματεία του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, από φορείς της περιοχής και από σωματεία εργαζομένων στον κλάδο από περιοχές όλης της χώρας.

Στάση εργασίας στην Εύβοια

Χτες επίσης, σε στάση εργασίας σε όλες τις μονάδες του ομίλου στην Εύβοια, ενάντια στις απολύσεις, κατέβηκε το Σωματείο Εργαζομένων ομίλου «Νηρέας Ιχθυοκαλλιέργειες Ευβοίας».

Στη διάρκεια της στάσης εργασίας έγινε συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της εταιρείας στα Ψαχνά, ενώ η αγωνιστική δραστηριότητα του Σωματείου θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται ότι σήμερα πραγματοποιείται εργατική διαφορά στην Επιθεώρηση Εργασίας Εύβοιας, για την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενου ο οποίος διώχθηκε από την εργασία του μετά από 27 χρόνια κι ενώ ήθελε άλλα τρία για να βγει στη σύνταξη!

Το Σωματείο απαιτεί την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου, εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των συναδέλφων τους στην Αιτωλοακαρνανία και απαιτεί «να σταματήσουν τα αντεργατικά σχέδια της νέας διοίκησης, η οποία με το που ανέλαβε προχώρησε σε δεκάδες απολύσεις σε όλη τη χώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ