Πέμπτη 2 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ»
Καθολική αντίδραση στις συνδικαλιστικές διώξεις

Με καθολική συμμετοχή στις 4ωρες στάσεις εργασίας στο τέλος κάθε βάρδιας, την περασμένη Τρίτη, απάντησαν οι εργαζόμενοι στην προσπάθεια της επιχείρησης «Αφοί Βλάχου» να καταστείλει τους αγώνες τους και να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση μηνύοντας συνδικαλιστές.

Στο στόχαστρο της εργοδοσίας μπήκαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατ. Αττικής και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου, επειδή στάθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων κατά τη διάρκεια απεργιακού τους αγώνα, τον Ιούλη του 2019, καθώς και δύο ακόμη εργαζόμενοι - μέλη της Σωματειακής Επιτροπής Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων στην επιχείρηση. Οι συνδικαλιστές προσήλθαν την Τρίτη στον ανακριτή, από τον οποίο πήραν προθεσμία μέχρι τις 17 Ιούλη για να απολογηθούν.

Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Αφοί Βλάχου» με την κινητοποίησή τους και τη συνέλευση που προηγήθηκε, έχοντας σταθερά δίπλα τους το κλαδικό τους Σωματείο Τύπου - Χάρτου, έκαναν καθαρό στην εργοδοσία ότι «δεν πρόκειται να μας φοβίσει με τέτοιες ενέργειες, αντίθετα μας πεισμώνει περισσότερο να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των συναδέλφων και συσπειρώνει τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν ενωμένοι τον αγώνα τους εάν δεν αποσύρει η εργοδοσία άμεσα τις ανυπόστατες, ψευδείς και συκοφαντικές ενέργειες και τις μηνύσεις και δεν αποδεχτεί να συζητήσει με τη Σωματειακή Επιτροπή των εργαζομένων για τα αιτήματά τους...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ