Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2002
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Απάντηση στις προπαγανδιστικές κορόνες

Δευτερολογία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Παρεμβαίνοντας αργά χτες βράδυ, με δευτερολογίας της, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σχολίασε τις προπαγανδιστικές κορόνες του υφυπουργού Οικονομίας Γιώργου Φλωρίδη για τις μελλοντικές συντάξεις που θα δοθούν από το νέο ασφαλιστικό οργανισμό, που συνέστησε η κυβέρνηση για τους αγρότες και υπενθύμισε ότι «αυτά θα γίνουν το 2026». «Μιλάτε με σημερινά λεφτά για το 2026», τόνισε με έμφαση. Οσο για τον ισχυρισμό του υφυπουργού ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός Ελλήνων που δε φορολογείται τόνισε πως «με αυτή την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση θα μεγαλώσει ακόμα ο αριθμός των ατόμων και των οικογενειών που δε θα φορολογηθούν, γιατί δε θα μπορούν καν να επιβιώσουν». Τόνισε ότι το ΚΚΕ δε μετράει «με βάση το πόσο μεγαλώνει το αφορολόγητο όριο», επισημαίνοντας πως με το ισχύον φορολογικό σύστημα «κάποιος που έχει εισόδημα 5 εκατομμύρια το χρόνο καταβάλλει τον ίδιο φόρο με εκείνον που έχει 19 εκατομμύρια το χρόνο»!

Σχολιάζοντας τον άλλο γνωστό κυβερνητικό κομπασμό ότι έχουν πέσει τα τραπεζικά επιτόκια στα στεγαστικά δάνεια και ότι μια ελληνική οικογένεια σήμερα καταβάλλει 160 χιλιάδες το μήνα για δάνειο 20 εκατομμυρίων, η Αλέκα Παπαρήγα αναρωτήθηκε «τι διαμέρισμα παίρνει κανείς σήμερα με 20 εκατομμύρια», σημείωσε ότι για να αποκτήσει κάποιος σπίτι αναγκάζεται να πάρει και άλλο, ιδιωτικό δάνειο, και έτσι η δόση είναι 300 χιλιάδες το μήνα και όχι τα ποσά που λέει η κυβέρνηση.

Αναφερόμενη στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και στις κυβερνητικές θριαμβολογίες για αύξηση του αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστήμια, η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε ότι «ο αριθμός των μαθητών που διεκδικούν απολυτήριο έφτασε σήμερα τις 64.000» ενώ πριν την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ήταν 120 χιλιάδες! Αλλωστε, όπως συμπλήρωσε, παρουσιάζοντας στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο και δε διαψεύστηκαν, μόνο το μισό των φοιτησάντων στο δεύτερο κύκλο ΤΕΕ, έδωσαν εισαγωγικές εξετάσεις και μόλις το 10% κατόρθωσε να εισαχθεί. «Εάν πρόκειται να κάνετε διεύρυνση της εκπαίδευσης με βαθμούς 7,8 και 9 αυτή τη μαζικοποίηση σας τη χαρίζουμε», τόνισε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα.

Προκλητική ήταν η απάντηση του Γ. Φλωρίδη που ξεδιάντροπα υποστήριξε ότι οι αγροτικές συντάξεις είναι ήδη υψηλές, ενώ διαστρεβλώνοντας πλήρως την αλήθεια που είναι γνωστή σ' ολόκληρη τη χώρα, επιχείρησε να προσάψει στο ΚΚΕ την κατηγορία ότι ασχολείται με τους αγρότες μόνο όταν «μυρίζει αναστάτωση», εννοώντας τις μαζικές αγροτικές κινητοποιήσεις.

Οι ισχυρισμοί δεν έμειναν βέβαια αναπάντητοι από την Αλέκα Παπαρήγα, η οποία παρενέβη εκ νέου για να τονίσει ότι μπορεί κάποιοι αγρότες να παίρνουν ανεκτή σύνταξη, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών είναι σίγουρο ότι μόνο το...2026 θα έχει ανεκτές απολαβές και αυτοί θα είναι πολύ λίγοι, αφού θα έχουν εκτοπιστεί, από την πολιτική που ακολουθείται. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ παλιότερα είχε θέση για εξίσωση της κατώτερη σύνταξης του αγρότη με την αντίστοιχη του ΙΚΑ. Οσο για τον ισχυρισμό του υπουργού ότι όσοι αποφοιτούν από τα λύκεια θα εισάγονται στα πανεπιστήμια, είπε ότι αυτό επιβεβαιώνει τη θέση του ΚΚΕ. Οταν, είπε η Αλ. Παπαρήγα, περισσότεροι μαθητές θα εγκαταλείπουν το λύκειο, θα εντάσσονται στον «παρία των ΤΕΕ», όταν οι μισοί μόνο θα τελειώνουν το λύκειο, τότε φυσικό είναι αυτοί να μπαίνουν στα ΑΕΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ