Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2002
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Ρεσιτάλ δικομματικής υποκρισίας

Η... διαφθορά είναι το πρόβλημα για τον αρχηγό της ΝΔ. Παράπονα του Ν. Κωνσταντόπουλου, ότι η εξουσία έχει αλλοιώσει τη φύση του ΠΑΣΟΚ

Στις καταγγελίες περί διαφθοράς - όπως αναμενόταν - εστίασε τη χτεσινή παρέμβασή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Καραμανλής, λέγοντας πως «η Ελλάδα έχει την πιο διεφθαρμένη και αναποτελεσματική δημόσια διοίκηση από όλες τις χώρες της ευρωζώνης», καθώς και πως «κατέχουμε πανευρωπαϊκή πρωτιά στην έκταση της διαφθοράς».

Σε παγκόσμιο επίπεδο εκτίμησε ότι «πέσαμε από την 28η θέση το 1996 στη 42η κατά το 2001. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει την επέλαση της διαφθοράς και προσποιείται έκπληξη για την ευκολία με την οποία παραβιάζεται η νομιμότητα». Βέβαια, δεν παρέλειψε να ζητήσει μέτρα «διευκόλυνσης» της αγοράς, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα «έχει τις πιο ακριβές γραφειοκρατικές διαδικασίες στην ίδρυση νέων εταιριών. Για να δημιουργηθεί μια νέα επιχείρηση στην Ελλάδα χρειάζεται κατά μέσο όρο 6,5 άδειες και δυο μήνες, όταν στην Ιρλανδία χρειάζονται 3 άδειες και δυο εβδομάδες». Παράλληλα, επισήμανε ότι «το δημόσιο χρέος εξελίσσεται σε εξαιρετικά κρίσιμο πρόβλημα για το μέλλον του τόπου».

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος

Για «δογματική προσήλωση στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, διατυπώνοντας ταυτόχρονα την, ενδεικτική για την πολιτική γραμμή που ακολουθεί το κόμμα του, άποψη, ότι «η αγκίστρωση στην εξουσία έχει αλλοιώσει τη φύση του κόμματος και του ηγετικού στελεχικού δυναμικού του ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ