Τετάρτη 15 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΘΗΝΑΣ
Να μπει επιτέλους τέλος στη μεγάλη περιπέτεια των Αθηναίων

Την αναστολή της εφαρμογής του «Μεγάλου Περιπάτου» ζήτησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αθήνας, στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα σχετικά με τα κριτήρια εισόδου στην περιοχή περιορισμένης πρόσβασης του «Μεγάλου Περιπάτου», όπως προβλέπει σχετική ΚΥΑ. Σημειώνεται ότι από τη δημοτική αρχή κατατέθηκαν τροποποιήσεις στο σχεδιασμό, σύμφωνα με τις οποίες θα διατηρηθεί η κυκλοφορία σε δρόμους όπως η Ερμού και η Αθηνάς, προτάσεις που θα συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση, επειδή για την ψήφισή τους απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία.

Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, κάλεσε τη δημοτική αρχή, όταν αναφέρει ότι «η απόφαση για τον "Μεγάλο Περίπατο" ήταν ομόφωνη», να ξεκαθαρίζει ότι ήταν «ομόφωνη» επί των παρόντων. Διότι όπως εξήγησε «το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας σε σημαντικό βαθμό δεν συμφωνεί» με το σχέδιο της δημοτικής αρχής, «όπως άλλωστε δεν συμφωνεί και μεγάλο κομμάτι του λαού αυτής της πόλης».

Πρόσθεσε ότι η εξαίρεση των οδών Αθηνάς και Ερμού (από Αθηνάς μέχρι Ασωμάτων) κάτω από την καθολική πίεση των εμπόρων της οδού Αθηνάς «είναι ένα σημαντικό βήμα για το ξήλωμα αυτού του σχεδίου». Και θύμισε ότι επανειλημμένα η «Λαϊκή Συσπείρωση» το είχε τονίσει στις συνεδριάσεις, ακούγοντας τους εμπόρους και τους εργαζόμενους της Βαρβακείου.

Υπογράμμισε ότι τώρα «το βασικό θέμα είναι να ανασταλεί άμεσα αυτό το πείραμα, που οδήγησε στην περιπέτεια της πλειοψηφίας αυτού του κόσμου». Και μεταφέροντας σχετικά δημοσιεύματα ανέδειξε ότι αυτό που συμβαίνει στην πράξη είναι η αλλαγή χρήσης του κέντρου, σύμφωνα π.χ. με την «Καθημερινή» «η πολιτεία εξωθεί ακόμα περισσότερους Αθηναίους να αυτοεξοριστούν στα περίχωρα για να μπορούν να παρακάμπτουν ένα κέντρο που πρέπει να εξελιχθεί (κορονοϊού θέλοντος) σε δυναμικό "τουριστικό νησί"». Οπως είπε ο Ν. Σοφιανός, «αυτή είναι η ουσία και απέναντι σε αυτή την ουσία πρέπει να σταθούμε».

«Σήμερα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να τοποθετηθεί και τοποθετείται με καθυστέρηση, καθώς η ΚΥΑ υπάρχει εδώ και δύο μήνες. Θεωρούμε ότι η καταψήφιση της εφαρμοστικής από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης είναι μήνυμα και για τη στάση συνολικά στον "Μεγάλο Περίπατο". Εμείς διαφωνήσαμε αρχικά με αυτό το πρότζεκτ και διαφωνούμε και με τα παρεπόμενα, οπότε καταψηφίζουμε την εφαρμογή της ΚΥΑ», κατέληξε ο Ν. Σοφιανός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ