Τετάρτη 15 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Κινητοποιήσεις υγειονομικών για ενίσχυση νοσοκομείων

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα εργαζόμενοι σε νοσοκομεία της Γαλλίας, μετά από πρωτοβουλία συνδικαλιστικών οργανώσεων υγειονομικών που καλούν σε «μέρα εθνικής δράσης».

Βασικά τους αιτήματα είναι η ουσιαστική στήριξη των νοσοκομείων, με προσλήψεις και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, να σταματήσουν «λουκέτα» που δρομολογούνται στο όνομα και της «εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών», αλλά και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων των εργαζομένων, ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την απαραίτητη επανακατάρτισή τους κ.τ.λ.

Μεταξύ άλλων έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 2 μ.μ. στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι, ενώ προετοιμάζονται και παρεμβάσεις σε διάφορα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης. Τα συνδικάτα που καλούν στις κινητοποιήσεις καταγγέλλουν μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση «περιφρονεί τα αιτήματά τους». Σημειωτέον ότι η κυβέρνηση Μακρόν ετοιμάζεται για νέες ανακοινώσεις για την Υγεία (πρόγραμμα «Segur de la sante»), μεταξύ άλλων εξετάζοντας «βάση επανεκτίμησης» για αύξηση μισθού, «πρόγραμμα κινήτρων» για τους ιδιώτες κ.τ.λ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ