Πέμπτη 16 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέτρα για το κτιριακό πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου Πειραιά

To σοβαρό κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Μουσικό Σχολείο Πειραιά αναδεικνύει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Αττικής, ζητώντας να συζητηθεί το θέμα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το Μουσικό Σχολείο Πειραιά αντιμετωπίζει μεγάλη έλλειψη αιθουσών. Αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται τμήματα με 27 - 28 μαθητές, αίθουσες που προορίζονταν για ατομικό μάθημα με μουσικό όργανο, να εξυπηρετούν ταυτόχρονα 10 άτομα, ενώ παράλληλα γίνεται αδύνατη η συνύπαρξη καθηγητών (που σήμερα ανέρχονται στους 90) όταν συναντώνται οι δύο βάρδιες στη μέση του σχολικού προγράμματος. Επιπλέον, λόγω της έλλειψης αιθουσών, πολλές αιτήσεις εγγραφής μαθητών στην Α' Γυμνασίου απορρίπτονται.

Την τραγική αυτή κατάσταση επιβεβαιώνουν με έγγραφά τους η ΕΛΜΕ Πειραιά και η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της 5ης Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, ανακοίνωση την οποία κατέθεσε το ΚΚΕ ως Αναφορά στη Βουλή, προκειμένου να λυθεί άμεσα, με συγκεκριμένο και ταχείας διαδικασίας χρονοδιάγραμμα, το κτιριακό πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου Πειραιά.

Οπως σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση»: «Τον Απρίλη 2019, ο δήμος Πειραιά υπέγραψε πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής εικοσαετούς παραχώρησης του διπλανού κτιρίου (πρώην ΠΙΚΠΑ) με τον διευθυντή του σχολείου και η προηγούμενη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής είχε δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει στις απαιτούμενες διαδικασίες για τη χρηματοδότηση προκειμένου να επιλυθεί το στεγαστικό πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα».

«Ζητάμε να κινηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες ώστε να εξασφαλιστεί έκτακτη επιχορήγηση για να χρηματοδοτηθούν οι αναγκαίες εργασίες και να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες των μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, αφού το Μουσικό Σχολείο εξυπηρετεί ευρύτερες περιοχές και όχι αποκλειστικά τον Πειραιά», επισημαίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» προς το Περιφερειακό Συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ