Πέμπτη 16 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «Ο ΒΥΡΩΝ»
Κινητοποίηση ενάντια στις αλλαγές στην ιδιωτική Εκπαίδευση

Σήμερα στις 11 π.μ., στο υπουργείο Παιδείας

Με κεντρικό αίτημα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την ιδιωτική Εκπαίδευση, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων» καλεί στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί στο υπουργείο Παιδείας, σήμερα Πέμπτη, στις 11 π.μ.

«Εναντιωνόμαστε στις σαρωτικές αλλαγές στη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, όπως προβλέπονται στο ακραία αντεργατικό νομοσχέδιο για την Ιδιωτική Εκπαίδευση, που προωθεί επισταμένα τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, στρατηγική επιλογή όλων των κυβερνήσεων και πάγια αιτήματα της εργοδοσίας», τονίζει το Σωματείο δηλώνοντας: «Οχι στην απελευθέρωση απολύσεων. Οχι στον εκβιασμό για μείωση ωραρίου. Καμία βλαπτική μεταβολή των αποδοχών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Καμία αξιολόγηση με επιχειρηματικά κριτήρια. Οχι στα παζαρέματα προαγωγικών και απολυτήριων τίτλων».

Παράλληλα, ο «Βύρων» καταγγέλλει τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό του υπουργείου Εργασίας απέναντι στους οδηγούς στα σχολικά λεωφορεία, οι οποίοι ζητούν να σταματήσει η απαράδεκτη εξαίρεσή τους από το καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Οπως αναφέρει, «ενώ σε συνάντηση αντιπροσωπείας του "Βύρωνα", με την κα Καρασιώτου, γγ της διεύθυνσης Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου, στις 11 Ιούνη, υπήρξε δέσμευση ότι το ζήτημα θα τεθεί στον υπουργό και θα γνωστοποιούσαν την απάντηση εντός 20 ημερών, τώρα αρνούνται κάθε τέτοια δέσμευση. Αποποιούνται κάθε ευθύνη και εμπαίζουν μήνες τώρα τους εργαζόμενους που αγωνιούν για το μέλλον τους».

Ο «Βύρων» θέτει το ερώτημα πώς γίνεται από τη μία η διευκρίνιση του ΕΦΚΑ για την εξαίρεση των οδηγών να βγήκε μέσα σε χρόνο ρεκόρ της μιας βδομάδας και από την άλλη η απάντηση για το τι θα αποφασίσει ο υπουργός να καθυστερεί μήνες, σημειώνοντας πως «όταν είναι να αποφασίσουν για το δίκαιο των σχολαρχών, τότε "τρέχουν" τις διαδικασίες. Οταν διεκδικούν το δίκιο τους οι εργαζόμενοι, τότε τους "κάνουν μπαλάκι" από υπηρεσία σε υπηρεσία, κρύβονται, υπεκφεύγουν συνεχώς, αρνούνται ακόμη και τα λεγόμενά τους». Σε ό,τι αφορά την προτροπή του υπουργείου να τεθεί το θέμα στην επιτροπή που εξετάζει το ζήτημα των βαρέων, ο «Βύρων» σημειώνει πως αυτή έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, δηλαδή το πόρισμά της δεν δεσμεύει οποιαδήποτε απάντηση.

Ο «Βύρων» δηλώνει πως οι διεκδικήσεις θα συνεχιστούν και καλεί όλους τους οδηγούς σε σχολικά λεωφορεία να συσπειρωθούν στο σωματείο, ώστε συλλογικά και οργανωμένα να συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα αγώνα ενάντια στο νόμο για την ιδιωτική Εκπαίδευση (2020-08-04 00:00:00.0)
«Να σταματήσει ο εμπαιγμός» (2020-07-22 00:00:00.0)
Απέσπασε δέσμευση για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας (2018-07-17 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (2016-02-27 00:00:00.0)
Εντείνεται η εργοδοτική επιθετικότητα (2010-09-10 00:00:00.0)
«Ενοχλούν» τα ταξικά χαρακτηριστικά του σωματείου (2007-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ