Σάββατο 18 Ιούλη 2020 - Κυριακή 19 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τεράστιες οι ελλείψεις στην Υγεία

Στη Χερσόνησο, με τις τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες και εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους (μόνιμους κατοίκους και τουρίστες), το Σαββατοκύριακο η μοναδική δομή Πρωτοβάθμιας Υγείας που υπάρχει, η ΤΟΜΥ (Τοπική Μονάδα Υγείας), είναι κλειστή! Οπως κλειστές παραμένουν τα Σαββατοκύριακα οι ΤΟΜΥ όλης της Κρήτης, λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ τις καθημερινές είναι ανοιχτές μέχρι τις 10 το βράδυ. Στα επαρχιακά Κέντρα Υγείας οι εφημερίες γίνονται με αγροτικούς γιατρούς, που σημαίνει ότι περιοχές στην Κρήτη μένουν εντελώς χωρίς γιατρό.

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Κρήτης οι κενές οργανικές θέσεις, ακόμα και σύμφωνα με τον αναχρονιστικό οργανισμό, ξεπερνούν συνολικά τις 500 σε γιατρούς και νοσηλευτές. Στο Βενιζέλειο οι κενές οργανικές θέσεις είναι 170, στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου 190 και στο νοσοκομείο Λασιθίου 116.

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο όμως είναι ότι στο ΠΑΓΝΗ οι κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό είναι ...2! Και συνολικά στα νοσοκομεία της Κρήτης, ένα νησί με 680.000 κατοίκους, χώρια οι χιλιάδες τουρίστες, είναι ...9!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ