Τρίτη 21 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
29o ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΝΕ

«Μένουμε δυνατοί - περνάμε στην αντεπίθεση. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό!». Το μήνυμα αγωνιστικότητας και αισιοδοξίας που στάλθηκε από το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, που είναι πια γεγονός.

Η κατασκήνωση που φιλοξένησε το πανελλαδικό αντάμωμα της νεολαίας στήθηκε στο Στόμιο της Λάρισας, έναν χώρο γνώριμο, καθώς έχει φιλοξενήσει και στο παρελθόν Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα. Το φετινό όμως ήταν διαφορετικό, λόγω της πανδημίας, με διαρκή έγνοια για την ασφάλεια τόσο των κατασκηνωτών όσο και των κατοίκων της περιοχής. Το Διήμερο είναι πλέον γεγονός, απέδειξε ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι για μεγάλα πράγματα. Δουλεύοντας συλλογικά και με σχέδιο, με τον τρόπο δηλαδή που δουλεύουν οι κομμουνιστές, έγινε κατορθωτό να οργανωθεί ένα Διήμερο «αλλιώς», που έβαλε και αυτό τη δική του σφραγίδα στη σχεδόν 30χρονη ιστορία του θεσμού, δίνοντας ταυτόχρονα αποστομωτική απάντηση σε όλους όσοι έχυσαν δηλητήριο για να κρύψουν το μήνυμα του Διημέρου.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ έστειλαν μαχητικό διεκδικητικό μήνυμα μέσα από έναν πλούτο δραστηριοτήτων. Πρόβαλαν την ανάγκη για ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού μέσα στην πανδημία. Δήλωσαν ότι ο λαός και η νεολαία δεν θα φιμωθούν, όπως επιχειρείται με αποκορύφωμα το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Οτι δεν θα ανεχτούν η χώρα να μετατραπεί σε ορμητήριο πολέμων, από μία περιοχή η οποία με ευθύνη των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εντάσσεται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, μετατρέπεται σε απέραντο στρατόπεδο. Το δήλωσαν ξεκάθαρα με τη μαχητική παρέμβαση που πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου έξω από την 110 ΠΜ και στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.

Πλούτος δραστηριοτήτων

Κορυφαία στιγμή του Διημέρου αποτέλεσε η πολιτική συγκέντρωση στο χώρο της κατασκήνωσης το βράδυ του Σαββάτου με ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και με τη μαχητική συμμετοχή της νεολαίας.

Οι νέοι από όλη τη χώρα είχαν στη διάρκεια του Διημέρου την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα εύρος παράλληλων δραστηριοτήτων που οργανώθηκαν τις δύο μέρες, προσαρμοσμένων για διάφορες ηλικιακές ομάδες, που αγκάλιαζαν ζητήματα που απασχολούν τη νεολαία. Μοιράστηκαν προβληματισμούς, παρακολούθησαν ενδιαφέρουσες συζητήσεις και εκθέσεις, ήρθαν σε επαφή με την Ιστορία των αγώνων του τόπου που τους φιλοξένησε, πήραν μέρος σε περιβαλλοντικές, αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, γνωριμία με το καλό βιβλίο, χωρίς να λείπουν οι στιγμές χαλάρωσης δίπλα στην παραλία του Στομίου.

Πλούσιο ήταν και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με συναυλίες από διάφορα είδη μουσικής και αφιερώματα, με το οποίο έκλειναν οι βραδιές στη διάρκεια του Διημέρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ