Πέμπτη 23 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολλά τα μέτωπα τις τελευταίες μέρες

Μια από τις πιο δύσκολες μέρες της αντιπυρικής περιόδου ήταν η χτεσινή, αφού δεκάδες φωτιές είχαν ξεσπάσει σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η σοβαρότερη από αυτές ήταν στις Κεχριές Κορινθίας, όπου οι φλόγες πλησίασαν και οικισμούς, οι οποίοι εκκενώθηκαν προληπτικά. Συγκεκριμένα, μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε στις 12 το μεσημέρι σε δασική έκταση κοντά σε στρατόπεδο στις Κεχριές, σε μια περιοχή όπου είχε σημειωθεί πυρκαγιά και στις 9/7. Στο σημείο επιχειρούσαν 77 πυροσβέστες, 26 οχήματα, 4 πεζοπόρα τμήματα, το ΜΕΤΠΕ και άλλα 2 ελικόπτερα. Από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες περιοχές βρέθηκαν κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Κορινθίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Κική Νανοπούλου, Γραμματέα της ΤΕ, και η Βιβή Τζέκου, δημοτική σύμβουλος Κορίνθου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Με εισήγηση της Πυροσβεστικής εκκενώθηκαν ο παραθεριστικός οικισμός της «Siemens» και παιδική κατασκήνωση, ενώ υπήρξε επιφυλακή για την εκκένωση των οικισμών Αγ. Κωνσταντίνος και Γαλατάκι. Αργότερα οι δύο αυτοί οικισμοί εκκενώθηκαν, ενώ το απόγευμα η κατάσταση επιδεινώθηκε και απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι και από τους οικισμούς Αθίκια και Αλαμάνο.

Σε εξέλιξη, επίσης το μεσημέρι, ήταν και η πυρκαγιά που έκαιγε από την Τρίτη μεταξύ Αφάλωνα και Θερμής, σε απόσταση πέντε περίπου χιλιομέτρων από τη μονή του Αγίου Ραφαήλ, στη Λέσβο, φωτιά που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει κάψει πάνω από 500 στρέμματα με δασώδη και θαμνώδη έκταση. Το βράδυ της Τρίτης μάλιστα τραυματίστηκε και ένας πυροσβέστης και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι και σε αγροτοδασική έκταση στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, όπου εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους ο οικισμός Μαθιά. Τέλος, πυρκαγιές ξέσπασαν στην περιοχή Φοίνικα Αγ. Βασιλείου Ρεθύμνου, σε δασική έκταση στους Λοκρούς Φθιώτιδας και στη Χαιρώνεια Βοιωτίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ