Σάββατο 25 Ιούλη 2020 - Κυριακή 26 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δραματική η κατάσταση και για τους αυτοαπασχολούμενους

Ο Βασίλης Οικονομάκος είναι πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης νομού Χανίων.

«Τέτοια περίοδος, και ακόμα τα μισά καταστήματα στο παλιό λιμάνι των Χανίων είναι κλειστά», μας λέει. «Εκλεισαν στην καραντίνα, έχουμε μείνει χωρίς εισόδημα, ενώ και το επίδομα των 800 ευρώ ήρθε αργά, η δε επιστρεπτέα προκαταβολή έφυγε σε μία νύχτα, είναι τόσα τα έξοδα κάθε μήνα. Για να μπει το κλειδί στην πόρτα του καταστήματος χρειάζονται καθημερινά 200 ευρώ. Και φανταστείτε συναδέλφους που ήταν κλειστοί από τον Σεπτέμβρη. Τα 2,6 εκατ. ευρώ του ΤΕΠΙΧ 2 στα Χανιά μοιράστηκαν σε έναν μόνο μεγαλοεπιχειρηματία. Συνολικά τα μέτρα για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες είναι σκέτη κοροϊδία. Στην πράξη η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο. Στήριξε μόνο τους μεγάλους ομίλους».

«Και ερχόμαστε από έναν ήδη κακό χειμώνα. Υπήρξε αναδουλειά επειδή δεν κινήθηκε το λάδι», προσθέτει. «Αποδεικνύεται στην πράξη πόσο πλασματικό είναι το παραμύθι της ανάπτυξής του Τουρισμού. Με την πρώτη αναποδιά μένει κόσμος χωρίς εισόδημα, κλείνουν μαγαζιά, εκτινάσσεται η ανεργία».

«Εμείς θα συμμετέχουμε στο συντονισμό της αγωνιστικής δράσης, μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων. Η ζωή έχει δείξει ότι όλοι μαζί, όσοι πλήττονται από αυτή την πολιτική, συντονισμένα, οργανωμένα, μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ