Σάββατο 25 Ιούλη 2020 - Κυριακή 26 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συναυλία αλληλεγγύης για τους εποχικά εργαζόμενους

Το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων, με τη στήριξη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Παραρτήματος Χανίων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, οργανώνει συναυλία αλληλεγγύης για τους εποχικά εργαζόμενους.

Η συναυλία θα γίνει την Τετάρτη 29/7, στις 8.30 μ.μ., στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου.

Οι συνδιοργανωτές καλούν τον χανιώτικο λαό να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια, «με σκοπό τη στήριξη των εποχικά εργαζόμενων συναδέλφων που πλήττονται».

«Η είσοδος για το κοινό θα είναι δωρεάν», τονίζουν. «Αντί εισιτηρίου καλούμε τον κόσμο που θα παρευρεθεί να στηρίξει με τρόφιμα (μακράς διάρκειας, ξηρά τροφή όπως όσπρια, ρύζι, γάλα, κ.λπ.)».

Οπως ενημερώνουν τα σωματεία, «οι Χανιώτες καλλιτέχνες, που θέλησαν με χαρά και αίσθημα αλληλεγγύης να στηρίξουν αφιλοκερδώς με τη συμμετοχή τους τη συναυλία αλληλεγγύης, μέχρι στιγμής με αλφαβητική σειρά είναι οι εξής: Αλεξίου Βάλια, Μαλαξιανάκης Μάνος, Φιωτάκης Κώστας, Φράρος Μιχάλης, Ψαλιδάκης Τάσος».

«Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά», υπογραμμίζουν τα σωματεία, καλώντας σε διεκδίκηση για: Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων των εποχικά εργαζομένων με βάση τις ΣΣΕ, να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία. Ακύρωση χρεώσεων σε ΔΕΗ, τηλέφωνο, εφορία, τράπεζες, απαγόρευση πλειστηριασμών, να μην κοπεί σε κανέναν εποχικό εργαζόμενο το νερό. Ενταξη στο κοινωνικό παντοπωλείο και στο κοινωνικό τιμολόγιο των εποχικά εργαζομένων. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για όλους τους εποχικά εργαζόμενους από τον Μάρτη του 2020 μέχρι και τον Απρίλη του 2021. Αμεση κάλυψη όλων των παιδιών των εποχικά εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ταμείο Ανεργίας για όλους χωρίς προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ