Σάββατο 25 Ιούλη 2020 - Κυριακή 26 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρωτοβουλίες σωματείων

-- Σε κινητοποιήσεις σε μια σειρά περιοχές του νησιού ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία που οργιάζει, προχωρά το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού Κέρκυρας, μαζί με επιχειρησιακά σωματεία: Το Σάββατο 25/7, στις 7 μ.μ., στη Λίνια (Χλωμός). Την Κυριακή 26/7, στις 7 μ.μ., στο Σιδάρι (πάρκινγκ). Τη Δευτέρα 27/7, στις 7 μ.μ., στο Κοντόκαλι (Σωτηριώτισσα). Επίσης, την Τρίτη 28/7 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με εργαζόμενους στον Επισιτισμό που έχουν μείνει εντελώς έξω από κάθε μέτρο στήριξης, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Την Πέμπτη 13/8 θα γίνει Γενική Συνέλευση, στην οποία θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα στην κατεύθυνση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

-- Το Συνδικάτο Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αργολίδας πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 26/7, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Εθνοσυνέλευσης, στην Πρόνοια Ναυπλίου. Η εκδήλωση περιλαμβάνει συζήτηση, προβολή βίντεο για τα 20 χρόνια του ΠΑΜΕ, έκθεση φωτογραφίας και αφιέρωμα στο εργατικό - λαϊκό τραγούδι.

-- Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας «Η Πρωτοπορία» προχωρά σε αρχαιρεσίες την Κυριακή 26/7 και την Κυριακή 2/8 (10 π.μ. - 6 μ.μ. και τις δυο μέρες), στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης «Εκάβη».

-- Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τη Δευτέρα 27/7 αποφάσισε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, ενώ καλεί σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο εργοτάξιο. Απαιτεί: Να μη γίνει καμία αλλαγή στις βάρδιες της καθαριότητας. Να δοθούν οι καλοκαιρινές άδειες όπως είχαν προγραμματιστεί. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες. Αμεσα να ξεκινήσει η παροχή γάλακτος και ΜΑΠ. Να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης του εργοταξίου.

-- Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καλεί σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 27/7, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

-- Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις αρχαιρεσίες του σωματείου, που θα γίνουν στις 29 και 31 Ιούλη και στις 3 και 4 Αυγούστου, απευθύνει στους εργαζόμενους του κλάδου και ιδιαίτερα της ΛΑΡΚΟ η απερχόμενη διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας. Τη στιγμή που ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έχει φτάσει σε κρίσιμο στάδιο και οι προσπάθειες της κυβέρνησης για διάσπαση της ενότητάς τους θα οξυνθούν, επισημαίνει πως «η ενίσχυση του Συνδικάτου αποτελεί απάντηση στην ίδια την κυβέρνηση και τα συμφέροντα που υπερασπίζεται». Η κάλπη στις 29 και 31 Ιούλη και στις 4 Αυγούστου θα βρίσκεται στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, ενώ στις 3 Αυγούστου θα μεταφερθεί στη Λαμία, για τη συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου από τις επιχειρήσεις της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ