Κυριακή 6 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες
Σουφλέ σοκολάτας!

Γράψαμε πολλά για την ιστορία της σοκολάτας, τόσα πολλά, που μας άνοιξε η όρεξη και το μόνο που επιθυμούμε σήμερα είναι να κάνουμε ένα σουφλέ σοκολάτας. Τι θα χρειαστούμε; Ακούστε και σημειώστε: 45 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο, 45 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ένα νεροπότηρο γάλα, 125 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα ξυσμένη στον τρίφτη, 60 γραμμάρια ζάχαρη, τρία αυγά, χωριστά κρόκους συν το ασπράδι από άλλο ένα, δυο κουταλιές της σούπας λικέρ καφέ και ζάχαρη άχνη. Ζεσταίνουμε το φούρνο στο 180 βαθμούς. Αφήστε το βούτυρο να λιώσει και ανακατέψτε το μείγμα, έτσι ώστε να είναι ομοιογενές. Βάλτε το μείγμα στη φωτιά και βράστε το για τρία λεπτά της ώρας. Επειτα το βγάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε τη σοκολάτα, τη ζάχαρη και ανακατέψτε. Ρίξτε τους κρόκους καλά χτυπημένους και το λικέρ. Αμέσως μετά, τα ασπράδια καλά χτυπημένα σε μαρέγκα. Αδειάστε το μείγμα μέσα σε στρογγυλή φόρμα ψηλή και ψήστε το στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει καλά. Βγάλτε το, πασπαλίστε με την άχνη και το σερβίρετε αμέσως ζεστό. Μπορείτε να το συνοδέψετε με λευκή φρέσκια κρέμα.

Οι γιορτές συνεχίζονται

Οι γιορτές έχουν περάσει, αλλά η ομορφιά είναι κάτι που δεν πρέπει να διατηρείται μόνο στην περίοδο των γιορτών, αλλά καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Σήμερα, σας προτείνουμε μια απλή «σπιτική» μάσκα προσώπου, που αναζωογονεί ιδιαίτερα και κάνει την επιδερμίδα να λάμπει. Χρησιμοποιείται μία - δύο ώρες πριν την έξοδό μας από το σπίτι.

Υλικά:

Ενα κεσεδάκι γιαούρτι και μια τριμμένη ασπιρίνη. Ανακατεύουμε πολύ καλά το γιαούρτι και ρίχνουμε μέσα την ασπιρίνη, ανακατεύοντας το μείγμα συνέχεια. Στη συνέχεια, τοποθετούμε αυτό το μείγμα στο πρόσωπο και στο λαιμό και καθόμαστε με τη μάσκα 20` λεπτά της ώρας.

Αφού στεγνώσει καλά, το αφαιρούμε με ένα μαλακό σφουγγάρι βρεγμένο σε χλιαρό νερό και αμέσως μετά ρίχνουμε με τις παλάμες μπόλικο κρύο νερό στο πρόσωπό μας και βάζουμε την κρέμα που χρησιμοποιούμε. Και ξαφνικά γινόμαστε αγνώριστες; Οχι βέβαια, παραμένουμε οι ίδιες, αλλά πιο ξεκούραστες και πιο λαμπερές.

Παρατήρηση:

Οταν η μάσκα χρησιμοποιείται σε λιπαρή επιδερμίδα, προσθέτουμε και λίγες σταγόνες λεμόνι.

Οταν χρησιμοποιείται σε ξερή, προσθέτουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ