Πέμπτη 30 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Ερευνα για τις φερόμενες «επιθέσεις» αντικυβερνητικών διαδηλωτών σε υποστηρικτές του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου που έκαναν αντιδιαδήλωση, το βράδυ της Τρίτης, έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στην Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε χτες κυβερνητικός αξιωματούχος. Προχτές βράδυ πραγματοποιήθηκαν νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε Ιερουσαλήμ, Τελ Αβίβ και άλλες πόλεις με αφορμή την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης και τις κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος του Νετανιάχου. Αίσθηση πάντως χτες ανάμεσα στα άλλα προκάλεσε το στήσιμο αγάλματος φυσικού μεγέθους και τρισδιάστατης καλλιτεχνικής εγκατάστασης που παρουσιάζει τον Νετανιάχου να απολαμβάνει λουκούλλειο γεύμα σε συνθήκες που θυμίζουν «μυστικό δείπνο», από τον Ισραηλινό καλλιτέχνη Ιτάλι Ζαλάιτ.

ΡΙΑΝΤ.-- Εκπρόσωπος των αυτονομιστών του «Μεταβατικού Συμβουλίου» Νότιας Υεμένης ανακοίνωσε χτες πως «παγώνουν» το στόχο της αυτονόμησης για να εφαρμόσουν ειρηνευτικό σχέδιο της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για εκεχειρία και εξεύρεση ειρηνευτικής λύσης μεταξύ άλλων και μέσω συμμετοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Οι διευθύνοντες σύμβουλοι τεσσάρων μονοπωλίων τεχνολογίας («Google», «Facebook», «Apple», «Amazon») είχαν προγραμματίσει αργότερα χτες βράδυ να καταθέσουν, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε επιτροπή της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων που ερευνά τις πρακτικές κυριαρχίας τους, μεταξύ άλλων σε τομείς όπως η βιομηχανία πληροφορικής, τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, το ηλεκτρονικό εμπόριο κ.ά.

ΜΙΝΣΚ.-- Τη σύλληψη 33 Ρώσων μισθοφόρων, ηλικίας μεταξύ 24 και 55 ετών, που δούλευαν για λογαριασμό της εταιρείας «Βάγκνερ», επιβεβαίωσε χτες εκπρόσωπος της κυβέρνησης στη Λευκορωσία κατηγορώντας τους πως επιδίωκαν «να αποσταθεροποιήσουν» τη χώρα ενόψει των προεδρικών εκλογών της 9ης Αυγούστου. Η πρεσβεία της Ρωσίας στο Μινσκ, σε μια πρώτη αντίδραση, ανέφερε ότι δεν έχει ενημερωθεί για τυχόν συλλήψεις Ρώσων πολιτών στη Λευκορωσία και ζήτησε «περισσότερες πληροφορίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ