Σάββατο 1 Αυγούστου 2020 - Κυριακή 2 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέες επιθέσεις σε βάρος μεταναστών εργατών

Δύο ακόμη περιστατικά επίθεσης σε βάρος μεταναστών που σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες στον Αυλώνα και σε χωριό της Θήβας καταγγέλλουν συνδικαλιστικές οργανώσεις, τονίζοντας ότι «οι μετανάστες αποτελούν το πιο σκληρά εκμεταλλευόμενο τμήμα της εργατικής τάξης».

Οπως αναφέρει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, το πρώτο περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Αυλώνα, όταν μετανάστης από το Πακιστάν, εργαζόμενος στην περιοχή, δέχθηκε πυροβολισμούς από άγνωστους δράστες, καθώς περπατούσε στην αρχή του δρόμου, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί. Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστα. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού και η Ομοσπονδία ζητά να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Την επίθεση καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η ΚΟ Ωρωπού του ΚΚΕ.

Το δεύτερο περιστατικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων Τροφίμων και Ποτών Βοιωτίας, σημειώθηκε σε χωριό της Θήβας σε βάρος Ινδού εργάτη γης, όταν ζήτησε να του καταβληθούν δεδουλευμένα, με τον ιδιοκτήτη των καλλιεργειών να τον απειλεί με κυνηγετικό όπλο και να βιαιοπραγεί εναντίον του.

Τα δύο περιστατικά έρχονται να προστεθούν σε δεκάδες ακόμη επιθέσεις σε βάρος μεταναστών εργατών, με την Ομοσπονδία και το κλαδικό Συνδικάτο να απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, Ελληνες και μετανάστες, να πυκνώσουν ακόμα περισσότερο τα ταξικά συνδικάτα ώστε να παλέψουν με καλύτερους όρους για το δίκιο της εργατικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ