Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ- ING
Στο στόχαστρο τα συνταξιοδοτικά προγράμματα

Τις προοπτικές που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική της αποδιάρθρωσης του συστήματος του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος σπεύδουν να εκμεταλλευτούν οι τραπεζίτες, που για το σκοπό αυτό δημιουργούν συμμαχίες και στρατηγικές συνεργασίες με μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού. Σ' αυτά ακριβώς τα πλαίσια και με ειλικρίνεια που φτάνει στα όρια του κυνισμού, η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ανακοίνωσε τη δημιουργία κοινοπραξιών με την ολλανδική ING που από κοινού «ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν επωφελώς τις ευκαιρίες που αναμένονται στην περιοχή των συνταξιοδοτικών ασφαλίσεων». Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι με την ολοκλήρωση της κυβερνητικής... μεταρρύθμισης στο Ασφαλιστικό, οι εργαζόμενοι θα ανακαλύψουν ότι στην πραγματικότητα θα είναι επί ξύλου κρεμάμενοι και ως εκ τούτου θα αναγκαστούν να καταφύγουν σε διάφορες μορφές ιδιωτικής ασφάλισης για να εξασφαλίσουν μια στοιχειώδη σύνταξη, κάτι που (στα λόγια) θα τους «προσφέρει» η Πειραιώς με την ING, τα αφεντικά των οποίων εκτιμούν ότι πρόκειται για μια επωφελή, δηλαδή κερδοφόρα, δραστηριότητα.

Στην ανακοίνωση της Πειραιώς αναφέρεται ότι την παραμονή των Χριστουγέννων υπογράφει συμφωνία πρόσθετης στρατηγικής συμμαχίας μέσω κοινοπραξιών με την ING, στο τομέα των τραπεζασφαλειών και της διαχείρισης διαθεσίμων συνδυάζοντας τις δυνατότητες διάθεσης του δικτύου της τράπεζας και της «Νασιονάλε Νιντερλάντε». Οι κοινοπραξίες θα ανήκουν κατά 50,1% στην ING και κατά 49,9% στην Τράπεζα Πειραιώς.

Η απόφαση των δύο ομίλων έρχεται σε μια περίοδο ανακατατάξεων στον τραπεζικό τομέα και ως εκ τούτου τα δύο μέρη πρόβλεψαν η συμφωνία τους να περιέχει «σχέση αποκλειστικότητας» στη συνεργασία των δυο ομίλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ