Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΑΡΣΑΛΑ
Σήμερα η παναγροτική σύσκεψη

Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών στη Λάρισα
Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών στη Λάρισα
Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στα Φάρσαλα, πραγματοποιείται η πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων αγροτικών οργανώσεων και επιτροπών αγώνα, όπου θα αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία των αγροτικών κινητοποιήσεων. Η σύσκεψη, που θα γίνει στην Ενωση Συνεταιρισμών Φαρσάλων και συγκαλούν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων και ο Καπνικός Συνεταιρισμός Καρδίτσας, αποτελεί συνέχεια του πανελλαδικού συντονισμού δράσης των αγροτών κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να ξεκινήσουν αγωνιστικά το νέο έτος και δηλώνουν έτοιμοι να βγουν ξανά στους δρόμους, όπως είχαν προειδοποιήσει και κατά τη διάρκεια των νέων μεγάλων συλλαλητηρίων που πραγματοποίησαν το τελευταίο διάστημα. Εχουν ξεκαθαρίσει ότι ο αγώνας τους δε γίνεται για την επίλυση κάποιων επιμέρους, εφήμερων και τοπικών προβλημάτων, αλλά για την ικανοποίηση ζωτικής σημασίας αιτημάτων ώστε να μπορούν να καλλιεργούν τα χωράφια τους και να παραμείνουν στα χωριά τους. Παλεύουν για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης που ευθύνεται για τα δεινά της μικρομεσαίας αγροτιάς, αφού μεθοδεύει το άγριο ξεκλήρισμά της και τη δημιουργία καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων και για την εφαρμογή μιας άλλης, φιλοαγροτικής πολιτικής που θα καλύπτει τις σύγχρονες διατροφικές και καταναλωτικές ανάγκες του ελληνικού λαού. Σ' αυτό τον αγώνα καλούν τ' άλλα λαϊκά στρώματα να συμπαραταχτούν, καθώς η επιβίωση της αγροτιάς και η αναζωογόνηση της υπαίθρου αποτελεί επιτακτική εθνική ανάγκη.

Από τη Β. Ελλάδα

Παρά τα σοβαρότατα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών, οι αγροτοσυνδικαλιστές της Βόρειας Ελλάδας δηλώνουν αποφασισμένοι να συμμετάσχουν μαζικά στη σύσκεψη στα Φάρσαλα. Σε πολλούς νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, όπως στους νομούς Σερρών, Κιλκίς, Δράμας, διεξάγεται η συγκοινωνία με μεγάλη δυσκολία στο οδικό δίκτυο, ενώ γνωστό είναι ότι υπάρχουν προβλήματα στα σιδηροδρομικά δρομολόγια. «Η σύσκεψη στα Φάρσαλα γίνεται στα πλαίσια του προγραμματισμού των αγροτικών αγώνων στην αμέσως επόμενη περίοδο. Από την άποψη αυτή οι αγρότες της Μακεδονίας θα συμμετέχουν μαζικά κρίνοντας ότι θα είναι αποφασιστικής σημασίας η σύσκεψη αυτή», δηλώνει ο αγροτοσυνδικαλιστής και μέλος της ΠΑΣΥ Γιώργος Ρίσκος. Ηδη από τους μακρινότερους νομούς της χώρας, όπως Εβρου, Ξάνθης και Ροδόπης και της Ανατολικής Μακεδονίας, οι εκπρόσωποι των αγροτών με δικά τους μέσα αναχώρησαν από χτες για τη Θεσσαλία, ενώ σήμερα το πρωί θα φτάσουν οι συνδικαλιστές από την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ