Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
Καταγγέλλει απολύσεις εργαζομένων

Τις απολύσεις εργαζομένων από επιχειρήσεις του κλάδου γιατί οι εργαζόμενοι δεν δέχτηκαν να συμψηφιστεί η κρατική επιδότηση λόγω αναστολής των συμβάσεών τους με τον μισθό τους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου.

Οι απολύσεις προκάλεσαν την παρέμβαση του Συνδικάτου, το οποίο σημειώνει ότι «οι ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου "Εργασίας" είναι πολύ μεγάλες, γιατί ενώ τους είχαμε ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, συνέχιζαν να κάνουν πλάτες στους επιχειρηματίες, να τους προσφέρουν ζεστό χρήμα με την επιστρεπτέα προκαταβολή, με δάνεια μέσω του ΤΕΠΙΧ Ι και ΙΙ (σ.σ. Ταμείο Επιχειρηματικότητας), με απαλλαγές από φόρους, μισθούς, ασφαλιστικές εισφορές και άλλα "βάρη".

Το Συνδικάτο δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια, δεν θα περιμένουμε 2 και 3 μήνες, που όρισαν οι επιθεωρήσεις, τις τριμερείς. Εχουμε στείλει επιστολή για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις στο υπουργείο Εργασίας και ζητάμε να ελεγχθούν οι συγκεκριμένες εταιρείες για το αν τις ημερομηνίες που είχανε σε αναστολή των συμβάσεων, τους εργαζόμενους δεν τους απασχολούσαν, επίσης αν ισχύει ότι μπορούν να απολύσουν οι εταιρείες που πήραν επιστρεπτέα προκαταβολή και κάνουν αίτηση για χρηματοδότηση μέσω του ΤΕΠΙΧ και τέλος ζητάμε από τον υπουργό και την κυβέρνηση να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο προς τους εργαζόμενους και να πει αν ίσχυαν οι δηλώσεις του ότι θα ακυρώσει όλες τις απολύσεις και θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Το κύριο όμως είναι οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο δουλειάς και συνολικά στον κλάδο να οργανωθούν, να ενισχύσουν το Συνδικάτο και από κοινού να διεκδικήσουμε να μην πληρώσουμε ξανά την κρίση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ