Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠ. ΟΔΗΓΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ
Απαιτεί την καταβολή των τριετιών για τους οδηγούς στις εργολαβίες της ΔΕΗ ΑΕ

Τη συστηματική μη καταβολή των μισθών σε οδηγούς σε εργολαβίες στη ΔΕΗ ΑΕ, με βάση τα έτη προϋπηρεσίας, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ν. Κοζάνης.

Το σωματείο διεκδικεί την καταβολή των μισθών στους εργαζόμενος οδηγούς σε εργολάβους με βάση την προϋπηρεσία τους και την επαναφορά και αναγνώριση των τριετιών για όλους τους εργαζόμενους, αναφέροντας πως μεγάλος αριθμός εργαζομένων έχουν πέσει θύματα της εργοδοτικής ασυδοσίας, η οποία εκμεταλλεύεται την αντεργατική νομοθεσία, που της επιτρέπει να αποδίδει τις τριετίες μόνο εάν οι εργαζόμενοι προσκομίσουν τα σχετικά πιστοποιητικά, με αποτέλεσμα, όπως σημειώνει το σωματείο, να τους «κλέβουν ουσιαστικά μέρος των δεδουλευμένων τους».

Οι εργολάβοι, όπως αναφέρει το Σωματείο, αποποιούνται τις ευθύνες τους, με το πρόσχημα ότι δεν είναι δική τους ευθύνη, και έτσι, σήμερα, μεγάλος αριθμός εργαζομένων χάνουν μέχρι και 100 ευρώ το μήνα.

Η ανακοίνωση σημειώνει πως η παραπάνω κατάσταση έρχεται να προστεθεί στις ήδη άσχημες εργασιακές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί φορτηγών σε εργολαβίες που καλύπτουν μεγάλο τμήμα των εργασιών στα ορυχεία της ΔΕΗ ΑΕ με φορτηγά οχήματα για τις χωματουργικές εργασίες και τη μεταφορά του λιγνίτη στους σταθμούς. Αναφέρει πως οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δουλεύουν με χαμηλά μεροκάματα και εντεινόμενη εντατικοποίηση της εργασίας, με 10ωρα και 12ωρα να αποτελούν πλέον τη σκληρή πραγματικότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ