Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Απειλές και για Ιράν μέσω Γάζας

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Με «βαρύ τίμημα όλες τις δυνάμεις του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στη Γάζα, για τα μπαλόνια του τρόμου», απείλησε χτες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αναφερόμενος στα μπαλόνια με εμπρηστικούς μηχανισμούς που φθάνουν από τα παλαιστινιακά εδάφη και τα οποία θεωρούνται υπεύθυνα για την πρόκληση πυρκαγιών.

Επιθεωρώντας την αεροπορική βάση Αζόρ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέβασε τους τόνους λέγοντας πως δεν θα ανεχθεί τη συνέχιση της κατάστασης από τη Λωρίδα της Γάζας και θα αντιδράσει «όπως κάναμε και στο παρελθόν».

Ανάλογες απειλές διατύπωσε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Αμυνας, Μπένι Γκαντς, που ανέφερε πως οι κατοχικές δυνάμεις θα επιβάλουν «με πυγμή» την αναχαίτιση της αποστολής εμπρηστικών μηχανισμών.

Νωρίς χτες το πρωί ο ισραηλινός στρατός με εντολή της κυβέρνησης έκλεισε το μοναδικό μεθοριακό πέρασμα από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ που είναι γνωστό ως «Κερέμ Σαλόμ» ως πρώτα αντίποινα για τα παλαιστινιακά μπαλόνια με εμπρηστικούς μηχανισμούς. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το κλείσιμο της διέλευσης αυτής, που επηρεάζει κυρίως τα υλικά κατασκευών που εισέρχονται στη Λωρίδα της Γάζας, αφορά όλα τα αγαθά, «εξαιρουμένων μόνο του απολύτως απαραίτητου ανθρωπιστικού υλικού, τροφίμων και καυσίμων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ