Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΜΕ
Συγκέντρωση υλικής βοήθειας για το λαό του Λιβάνου

Στο κάλεσμά του, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο αναφέρει: «Συνάδελφοι, όλοι παρακολουθούμε σοκαρισμένοι την τεράστια καταστροφή στη γειτονική μας Βηρυτό. Για μια ακόμη φορά, ο λαός του Λιβάνου πληρώνει βαρύ φόρο αίματος, ενώ βρίσκεται στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Μετά τις φονικές εκρήξεις της Τρίτης 4 Αυγούστου, πάνω από 300.000 έχουν μείνει άστεγοι, ενώ χιλιάδες είναι οι τραυματίες.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο απευθύνει κάλεσμα στην εργατική τάξη να κάνουμε πράξη το σύνθημα "όλοι για έναν και ένας για όλους". Ο λαός του Λιβάνου να μη μείνει μόνος του. Μας χρειάζεται. Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας, που είναι το μεγάλο μας όπλο.

Παίρνουμε πρωτοβουλία άμεσης συγκέντρωσης υλικής αλληλεγγύης για να σταλεί στους εργαζόμενους και το λαό του Λιβάνου.

Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα να ενημερώσουν τους εργαζόμενους του κάθε κλάδου, να δημιουργηθούν μηχανισμοί συγκέντρωσης βοήθειας σε κάθε χώρο δουλειάς και να μπουν μπροστά στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, με βάση την παρακάτω λίστα:

ΤΡΟΦΙΜΑ: Ζάχαρη, ρύζι, φακές, φασόλια, ρεβίθια, ζυμαρικά, αλεύρι, γάλα σκόνη, γάλα σκόνη για παιδιά, κονσέρβες.

ΥΛΙΚΑ: Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, απορρυπαντικά.

Ιατροφαρμακευτικό υλικό: Συσκευές έγχυσης ορού, συσκευές έγχυσης αίματος, μάσκες οξυγόνου ενηλίκων και παιδιατρικές, γάντια, βαμβάκι, αντιβιοτικά φάρμακα, μηχανήματα όπως ηλεκτροκαρδιογράφους, απινιδωτές, αναπνευστήρες, ψηφιακά θερμόμετρα.

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης για την Αττική μπορεί να γίνεται και στα γραφεία του ΠΑΜΕ, Αγ. Φιλοθέης 5β, 10556 Αθήνα, τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3301842, 210 3301847, 210 3833786».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ