Τρίτη 18 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
Απαιτεί ουσιαστικές λύσεις και όχι προκάτ για τη στέγαση των νηπιαγωγείων

Τη δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» για τους χειρισμούς της σε σχέση με τη στέγαση των 7ου και 9ου Νηπιαγωγείων, τα οποία όπως φαίνεται θα καταλήξουν με προκάτ στις αυλές!

Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, αφού προτάθηκαν και ψηφίστηκαν λύσεις που θα επέβαλλαν μετακινήσεις των νηπίων μακριά από το σπίτι τους, όπως είχε γίνει πέρυσι, στη συνέχεια η δημοτική αρχή προσανατολίστηκε στην εύρεση και μίσθωση χώρων για τη στέγαση των 7ου και 9ου Νηπιαγωγείων, αλλά «τελικά κατέληξε να προχωρήσει, με επείγουσα συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής χωρίς τη συμμετοχή των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, σε απόφαση για την προμήθεια τριών "οικίσκων", προκάτ δηλαδή (!) οι οποίοι θα τοποθετηθούν στα προαύλια (;) των παραπάνω νηπιαγωγείων».

Ο Σύλλογος κάνει λόγο για εμπαιγμό απέναντι σε γονείς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι «θα συνεχίσουν να απαιτούν την εφαρμογή της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής σύμφωνα με τις σύγχρονες μορφωτικές απαιτήσεις της εποχής μας, σε σύγχρονα ασφαλή κτίρια. Αυτό που η πολιτική των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών, που την υπηρετούν, στερεί από τα παιδιά τους. Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται η θέση ότι χωρίς κρατική χρηματοδότηση, ανέγερση νέων κτιρίων με υποδομές και εξοπλισμό, χωρίς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, δεν μπορεί επί της ουσίας να εφαρμοστεί η δίχρονη Προσχολική Αγωγή. Διεκδικούμε μέσα από το σωματείο μας να παρθούν όλα τα μέτρα για την πραγματική εφαρμογή της με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ