Τρίτη 18 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγριος ξυλοδαρμός φοιτητή από αστυνομικό επειδή... ειρωνεύτηκε

Τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικό καταγγέλλει 19χρονος φοιτητής κατά τη διάρκεια προσαγωγής του από αστυνομικούς την Τετάρτη 12 Αυγούστου στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό συνέβη όταν ο 19χρονος φοιτητής μαζί με τρεις φίλους του, από τη Φλώρινα, επέστρεφαν από διακοπές στη Χαλκιδική και βρίσκονταν στον σταθμό του ΟΣΕ. Ο νεαρός ανέβασε το ένα πόδι του σε κάθισμα στην αίθουσα αναμονής και ένας αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο, του έκανε παρατήρηση. Ο νεαρός βγήκε έξω για να καπνίσει. Τότε, σύμφωνα με τη μαρτυρία του φοιτητή, ο αστυνομικός τού επιτέθηκε με σφαλιάρες και γροθιά στη μύτη και στη συνέχεια τον ακινητοποίησε. Οπως φαίνεται σε βίντεο που κατεγράφη από άλλους ταξιδιώτες που βρίσκονταν στο σημείο συνέχισε να δέχεται χτυπήματα ενώ δύο αστυνομικοί βρίσκονται από πάνω του.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αθώωσε τον φοιτητή για τα αδικήματα της αντίστασης κατά της αρχής και της εξύβρισης αναφέροντας ότι διατηρεί αμφιβολίες εάν τέλεσε τα αδικήματα. Ο αστυνομικός που τον συνέλαβε ισχυρίστηκε ότι ο 19χρονος όταν του έκανε παρατήρηση τον εξύβρισε και ότι ζήτησε τα στοιχεία του επειδή δεν φορούσε μάσκα και όταν αρνήθηκε τον προσήγαγε και τελικά τον συνέλαβε επειδή αντιστάθηκε.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με δημοσιεύματα, έκαναν λόγο για «άσκηση απαιτούμενης βίας», λέγοντας ότι ο νεαρός ...«ειρωνεύτηκε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ