Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Αντιδράσεις για αστυνομική βία κατά ανηλίκου

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Ερευνα ξεκίνησε στη Γερμανία μετά τη δημοσίευση ενός βίντεο, όπου ένας αστυνομικός καταγράφεται να γονατίζει στο λαιμό ενός ανηλίκου, κατά την προσαγωγή του, ένα περιστατικό που θυμίζει τη σύλληψη του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, η δολοφονία του οποίου πυροδότησε μεγάλες διαδηλώσεις στις ΗΠΑ.

Στο βίντεο, που κυκλοφόρησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνονται δύο αστυνομικοί, ο ένας με το γόνατό του να πιέζει αρχικά το κεφάλι του υπόπτου προτού γονατίσει στο λαιμό του, παρά τις φωνές διαμαρτυρίας που ακούγονται.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Ντίσελντορφ το Σάββατο και ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας διέταξε να διεξαχθεί έρευνα. Ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει πως ο νεαρός επιτέθηκε εναντίον των αστυνομικών, όταν εκείνοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια ομάδα χούλιγκαν και πως «το βίντεο εξετάζεται ενδελεχώς».

Η νομοθεσία επιτρέπει στη γερμανική αστυνομία να ακινητοποιεί έναν ύποπτο κατεβάζοντας το κεφάλι του, όχι γονατίζοντας στο λαιμό του, επισήμανε ένας εκπρόσωπος Τύπου της συνδικαλιστικής ένωσης αστυνομικών σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, ωστόσο υπάρχουν αντιδράσεις καθώς ενώ ο νεαρός είναι ακινητοποιημένος στο έδαφος, ο αστυνομικός συνεχίζει να πιέζει με το γόνατό του το κεφάλι και το λαιμό του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ