Τρίτη 25 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αφροαμερικανός πυροβολήθηκε πισώπλατα από αστυνομικό

Διαδηλώσεις ξέσπασαν στο Ουισκόνσιν

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Αφροαμερικανός άνδρας εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση την Κυριακή το απόγευμα τοπική ώρα, μετά τον τραυματισμό του στην πολιτεία Ουισκόνσιν από πυρά αστυνομικού στην πλάτη, σχεδόν εξ επαφής.

Αμέσως μετά πολλοί συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν στον τόπο του συμβάντος, ενώ οι αστυνομικοί φέρονται να κλήθηκαν για «ενδοοικογενειακό συμβάν», αλλά δεν δόθηκε εξήγηση από την αστυνομία για το τι οδήγησε τον αστυνομικό να πυροβολήσει τον άνδρα. Για το επεισόδιο θα διενεργηθεί έρευνα από το πολιτειακό υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στο συμβάν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Βίντεο σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και αμερικανικά ΜΜΕ δείχνει τον άνδρα καθώς βαδίζει προς το αυτοκίνητό του, ακολουθούμενος από δύο αστυνομικούς. Ο ένας από τους αστυνομικούς τον πιάνει από τη φανέλα και τον πυροβολεί στην πλάτη επανειλημμένα, αφού ανοίγει την πόρτα του οδηγού. Το θύμα, ο οποίος ονομάζεται Τζέικομπ Μπλέικ, σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Ουισκόνσιν νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στην πόλη Κινόσα, όπου έγινε το συμβάν, ακολούθησε πορεία χιλιάδων διαδηλωτών, ενώ οι αρχές ανακοίνωσαν την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας έως τις 7 το πρωί της Δευτέρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ