Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Αύριο η εκδήλωση αλληλεγγύης

Με πλατύ άνοιγμα σε μεγάλους χώρους δουλειάς, τα σωματεία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων εντείνουν τις προετοιμασίες για την εκδήλωση αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, στις 9 μ.μ. στην κεντρική πλατεία, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Με ένα αναλυτικό τετρασέλιδο, που θέτει στο επίκεντρο όλα τα βασικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα την εργατική τάξη, τα σωματεία δίνουν τη μάχη να φτάσει παντού το μήνυμα: «Δεν θα υπομείνουμε νέα βάσανα και θυσίες για τα κέρδη των καπιταλιστών. Δυναμώνουμε την οργάνωση, τη συλλογική διεκδίκηση, την αλληλεγγύη».

Σε αυτό το πλαίσιο, χτες και σήμερα ξεδιπλώνεται ένα πρόγραμμα περιοδειών σε όλες τις βιομηχανίες τροφίμων της περιοχής, με βασικό ζήτημα την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους μεγάλους χώρους δουλειάς. Τα πρόσφατα μαζικά κρούσματα κορονοϊού σε εργάτες βιομηχανίας κρέατος και ελαιουργίας στη Βόρεια Ελλάδα είναι τρανταχτά παραδείγματα της ανάγκης οι εργαζόμενοι να μην εναποθέσουν την προφύλαξη της υγείας τους στην εργοδοσία, τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Δημήτρης Καλύβας, και συνεχίζει: «Κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία θυσιάζουν την υγεία του λαού στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας. Για τα συνδικάτα είναι στοιχείο της αλληλεγγύης να μην αφήσουν κανέναν εργαζόμενο απροστάτευτο. Με την οργάνωσή μας παρεμβαίνουμε για κάθε πρόβλημα χωρίς καμία καθυστέρηση».

Παράλληλα, το Σωματείο Μουσικών «Η Αλληλοβοήθεια» με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι την ώρα που η κυβέρνηση έκανε τα υγειονομικά πρωτόκολλα κουρελόχαρτο για τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων, των εφοπλιστών και των αεροπορικών εταιρειών, αφήνει χωρίς στήριξη χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου, οι οποίοι βρέθηκαν «στον αέρα» με την απαγόρευση των πανηγυριών και των υπόλοιπων ανοιχτών εκδηλώσεων. Το Σωματείο καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν με τις οικογένειές τους στην αυριανή εκδήλωση αλληλεγγύης, ενώ ανακοίνωσε τη συμμετοχή δεκάδων μουσικών, οι οποίοι θα παρουσιάσουν αφιέρωμα στην ηπειρώτικη παραδοσιακή μουσική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ