Κυριακή 30 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ατζέντα Εκδηλώσεων
Ατζέντα εκδηλώσεων
Κυριακή (30/12)
  • «Ο κύκλος με την κιμωλία» από την «Παιδική Αυλαία»
    «Ο κύκλος με την κιμωλία» από την «Παιδική Αυλαία»
    Η «Παιδική Αυλαία» του Γιάννη Καλατζόπουλου και η «Πολιτιστική Παρέμβαση» παρουσιάζουν, στο θέατρο «Βεάκη», το έργο «Ο κύκλος με την κιμωλία» του Μπρεχτ, σε διασκευή- σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου, μουσική Δημήτρη Λέκκα, σκηνικά-κοστούμια Νίκου Αδειλίνη και χορογραφίες Κατερίνας Ανδριοπούλου. Παίζουν: Γιάννης Καλατζόπουλος, Κώστας Δαρλάσης, Χριστίνα Βολώση, Σπύρος Κωτσόπουλος, Γιάννης Γούνας, Εύα Δημητρίου.
  • Παλιότεροι και νεότεροι εικαστικοί μας δημιουργοί συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση γλυπτικής-ζωγραφικής, που για λίγες ακόμη μέρες (έως τις 5 του Γενάρη), μπορείτε να δείτε στην αίθουσα τέχνης «έκφραση - γιάννα γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9Α). Παρουσιάζονται έργα των: Κ. Ανανίδα, Στ. Γαβαλά, Κ. Γεωργίου, Θ. Μακρή, Σπ. Κουρσάρη, Κ. Μαρκόπουλου, Δ. Ράτσικα, Π. Σάμιου, Εύας Μελά, Κ. Ρόκου, Κ. Παπατριανταφυλλόπουλου, Ν. Στεφάνου κ.ά.
Δευτέρα (31/12)
  • Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι), φιλοξενείται έως τις 17 του Γενάρη έκθεση με τίτλο «AMOUR AMOUR. Ανδρέας Εμπειρίκος: Προσωπική μυθολογία». Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή το γιορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννησή του.
Τετάρτη (2/1)
  • Στη Νέα Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Θέατρο «Ακροπόλ», ανεβαίνει «Το Φιόρο του Λεβάντε» του Γρηγορίου Ξενόπουλου με τη μορφή μουσικής κωμωδίας, σε σκηνοθεσία Γιώργου Ρεμούνδου και διασκευή κειμένου Γιώργου Λαζαρίδη. Το έργο εμπλουτίστηκε με μουσική και τραγούδια της εποχής του συγγραφέα, ενώ τη μουσική διασκευή ανέλαβε ο Γιώργος Κατσαρός, που θα διευθύνει και την ορχήστρα (θα διευθύνει και ο Χρύσανθος Αλισάφης). Τους ρόλους ερμηνεύουν: Γιάννης Ζουγανέλης, Γιώργος Μούτσιος, Λυδία Αγγελοπούλου, Ευδοκία Χατζηιωάννου, Γιώργος Σιγαλός, Παναγιώτης Αθανασόπουλος, Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη, Ελένη Σταμίδου, Λίτσα Πολυχρόνου, Νίνα Λοτσάρη κ.ά. Παραστάσεις: Τετάρτη και Πέμπτη (6.30 μ.μ.), Παρασκευή και Σάββατο (9 μ.μ.) και Κυριακή (8 μ.μ.).
Πέμπτη (3/1)
  • «Φιόρο του Λεβάντε» από τη Λυρική
    «Φιόρο του Λεβάντε» από τη Λυρική
    Δημιουργίες του Μανώλη Χάρου παρουσιάζονται (έως 12 του Γενάρη) στην γκαλερί «Νέες Μορφές» (Βαλαωρίτου 9). Πρόκειται για τοπία «αποθηκευμένα» στη μνήμη του καλλιτέχνη, τα οποία αποτυπώνει με τη μέθοδο του ενθυμήματος, της ανάκλησης και της αναφοράς σε άλλους ζωγράφους.
Παρασκευή (4/1)
  • Στην αίθουσα τέχνης «Θεόφιλος» (Μητροπόλεως 59, Στοά Πανδρόσου), παρουσιάζεται η εικαστική δημιουργία του Τάκη Τζίφα. Πρόκειται για κολάζ. Δημιουργίες εμπνευσμένες από το θέατρο, με γενικό τίτλο «...όλα είναι παράσταση». Λάδια, ακριλικά, κομμάτια από πολύχρωμα χαρτιά, παλιές φωτογραφίες, χρυσά και άλλα πλούσια υφάσματα και δαντέλες, δουλεύονται περίτεχνα και γίνονται ένα σώμα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 13 του Γενάρη.
Σάββατο (5/1)
  • Ο Γιώργος Λικούρας παρουσιάζει μελοποιημένη ποίηση του Γιώργου Λίκου στις «Φωνές» (Αρτέμονος 9, Ν. Κόσμος).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ