Κυριακή 30 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τεράστιες οι καταστροφές...

Τεράστιες καταστροφές έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που έπληξε αρκετές περιοχές της χώρας. Ιδιαίτερα στη Θεσσαλία το χιόνι και ο παγετός προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στη γεωργία και στην κτηνοτροφία, στο εμπόριο, σε σπίτια και μαγαζιά, αλλά και σε σχολικά κτίρια, καθώς και σε δημοτικές εγκαταστάσεις.

Χιλιάδες ζώα «πάγωσαν» από το ψύχος, ξεψύχησαν από ασιτία, καταπλακώθηκαν από σκεπές, ενώ το βάρος του χιονιού γκρέμισε στάβλους, ποιμνιοστάσια, υπόστεγα, αποθήκες κι «έθαψε» ζωοτροφές. Το χιόνι εξαφάνισε μαρούλια, λάχανα, κρεμμύδια, πράσα, κουνουπίδια, σπανάκι - δεν έμεινε τίποτα σε πράσινο - κι ο παγετός «έκαψε» τα εσπεριδοειδή και τα ελαιόδεντρα. Το δριμύ ψύχος και τα κυκλοφοριακά προβλήματα, «νέκρωσαν» την αγορά, πλήττοντας καίρια το εμπόριο και τις βιοτεχνίες. Πολλοί εργαζόμενοι, όπως, π.χ., οι οικοδόμοι, έχασαν μεροκάματα.

Οι ζημιές στα σχολικά κτίρια είναι πολλές και μεγάλες - στέγες, υδρευτικά δίκτυα και καλοριφέρ τρύπησαν - και είναι πολύ δύσκολο να αποκατασταθούν μέχρι στις 8 του Γενάρη οπότε θα ξανανοίξουν τα σχολεία. Οι δήμοι, εκτός των χρημάτων που θα χρειαστούν για τα σχολεία, θα πρέπει να βρουν κι άλλα για την αποκατάσταση των ζημιών στα υδρευτικά δίκτυα - π.χ., πάνω από 5.000 υδρόμετρα έχουν καταστραφεί στη Θεσσαλία - στο πράσινο, στα αυτοκίνητα κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ