Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Ετοιμος να επιστρέψει το Δεκέμβρη ο Μακρόν

ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Ετοιμος να προχωρήσει στη διοργάνωση νέας διεθνούς διάσκεψης στήριξης του Λιβάνου στα μέσα Οκτώβρη αλλά και να επιστρέψει στη χώρα το Δεκέμβρη, ώστε να εξακριβώσει από κοντά αν και ποια πρόοδος έχει επιτευχθεί σε «μεταρρυθμίσεις», δήλωσε χτες ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος ηγέτης χτες συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τους ηγέτες εννιά εκ των μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων της χώρας, εκτιμώντας πως οι επόμενες έξι βδομάδες θα είναι «πολύ κρίσιμες» για το μέλλον της χώρας. Ο ίδιος επέμεινε στην ανάγκη ενός «πολύ σταθερού» συντονισμού των προσπαθειών ανοικοδόμησης και σταθεροποίησης του Λιβάνου, που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια άσχημη χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, με τον ΟΗΕ.

Νωρίτερα, τίμησε την πρώτη εκατονταετία από την ανακήρυξη του Κράτους του Μείζονος Λιβάνου (που το Μάη του 1926 μετονομάστηκε σε Δημοκρατία του Λιβάνου και είναι ο πρόγονος του σύγχρονου Λιβάνου) φυτεύοντας έναν κέδρο, το έμβλημα της χώρας.

Στο φόντο της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου, που για μία ακόμη φορά διεκδίκησε ρόλο «κηδεμόνα» ή και «σωτήρα», πραγματοποιήθηκαν χτες το απόγευμα νέες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από το λιβανέζικο κοινοβούλιο. Θυμίζουμε ότι μετά την παραίτηση της κυβέρνησης, εντολοδόχος πρωθυπουργός ορίστηκε ο μέχρι πρότινος πρέσβης του Λιβάνου στη Γερμανία, Μουστάφα Αντίμπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ