Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Τροχαίο με δύο σοβαρά τραυματισμένα παιδιά

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Λάρισας, όπου τραυματίστηκαν δύο παιδιά ηλικίας 16 ετών. Το περιστατικό συνέβη στο ύψος της γέφυρας του Αλκαζάρ της πόλης, όπου συγκρούστηκαν δύο αυτοκίνητα. Από τη σύγκρουση, το ένα αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να χτυπήσει τα δύο παιδιά που διέσχιζαν εκείνη την ώρα τη γέφυρα. Σε ό,τι αφορά το 16χρονο αγόρι, το οποίο τραυματίστηκε πιο σοβαρά, την Κυριακή έγινε χειρουργείο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, το οποίο εξελίχθηκε ομαλά, ενώ θετική κρίνεται η εξέλιξη ότι ο νεαρός δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ. Με ελαφρύτερα τραύματα νοσηλεύεται και το 16χρονο κορίτσι.

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Λάρισας, μεταξύ άλλων, σημειώνει πως «η περιοχή στην οποία σημειώθηκε το τροχαίο είναι ένας δρόμος ιδιαίτερα επιβαρυμένος κυκλοφοριακά, αφού συνδέει την πόλη με τη συνοικία Ιπποκράτη και την πόλη με τη Γιάννουλη και ταυτόχρονα αποτελεί κόμβο που συνδέει τον κεντρικό τομέα, όπως και τον Ιπποκράτη, με τον Α' Πυρήνα Αλκαζάρ του ΕΑΚ Λάρισας, τη μεγαλύτερη αθλητική εγκατάσταση στην πόλη, που μάλιστα συνορεύει με το επίσης πολύ μεγάλο δημοτικό αθλητικό κέντρο "Γ. Μητσιμπόνας". Παράλληλα πάνω στο δρόμο βρίσκεται το 14ο Δημοτικό Σχολείο, το μνημείο και μουσείο του Ιπποκράτη. Ενώ το δρόμο διασχίζουν και πολλοί μαθητές της συνοικίας Αλκαζάρ που πηγαίνουν στα σχολεία 10ο Γυμνάσιο και Λύκειο, όπως και στις σχολές ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ. Την ίδια ώρα όμως δεν διαθέτει ασφαλείς διαβάσεις για τους πεζούς».

Ταυτόχρονα, τονίζει πως μεταξύ των ενεργειών που πρέπει να γίνουν για την αποφυγή ατυχημάτων στο μέλλον, είναι να φτιαχτούν δυο μεγάλες εναέριες πεζογέφυρες, η μία απέναντι από το 14ο Δημοτικό Σχολείο και η άλλη στην κεντρική είσοδο στο κηποθέατρο, που θα συνδέεται με την κεντρική πεζογέφυρα του Πηνειού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ