Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νεκρός εθελοντής σε πυρκαγιά στο Αγρίνιο

Ενας 27χρονος εθελοντής πυροσβέστης, ο Παναγιώτης Πλεξίδας, έχασε τη ζωή του την ώρα που επιχειρούσε στην πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή στην περιοχή Χαραυγή Αγρινίου. Ο εθελοντής αρχιπυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1993 στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας, έλαβε την ιδιότητα του εθελοντή πυροσβέστη το 2011 και υπηρετούσε στον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Β' Τάξης Παραβόλας του δήμου Αγρινίου.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε χτες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις η φωτιά που εκδηλώθηκε προχτές το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Αγιος Κυπριανός του δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία. Στο σημείο εξακολουθούσαν να επιχειρούν το πρωί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και να αντιμετωπίσουν έγκαιρα τυχόν αναζωπυρώσεις. Κινητοποιήθηκαν 29 πυροσβέστες με 9 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα και ελικόπτερο.

Παράλληλα, την Κυριακή ξέσπασαν πυρκαγιές σε δασική έκταση στον Ξηρόκαμπο Νεμέας, όπου επιχείρησαν 44 πυροσβέστες με 14 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, 2 ελικόπτερα και 2 αεροπλάνα, σε χορτολιβαδική έκταση στο Γεννάδι Ρόδου, όπου κινητοποιήθηκαν 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα και ελικόπτερο, αλλά και στη Ζάκυνθο, στην περιοχή Σκοπός, και στο Τυμπάκι Φαιστού στην Κρήτη.

Εξάλλου, και χτες παρέμεναν δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο Σοφικό Κορινθίας, όπου την περασμένη Παρασκευή είχε εκδηλωθεί μεγάλη φωτιά στις 2.52 τα ξημερώματα. Το πύρινο μέτωπο κατέστρεφε έκταση με πεύκα και σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους δυσχέραινε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ εκτιμάται ότι έφτασε τα 4-5 χιλιόμετρα. Η φωτιά το μεσημέρι της Παρασκευής είχε περιοριστεί στο ανατολικό τμήμα του Αγίου Βλάση. Προληπτικά είχαν εκκενωθεί τρεις οικισμοί (Κιουρκάτι, Κόρφος και Ηλιος) και το μοναστήρι της Αγ. Μαρίνας, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρχών. Στο σημείο επιχειρούσαν 88 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 3 αεροπλάνα και 6 ελικόπτερα, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ