Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ
Στο έλεος του κορονοϊού οι πρόσφυγες με ευθύνη της κυβέρνησης

Τουλάχιστον 15 είναι τα θετικά στον κορονοϊό δείγματα από όσα ελήφθησαν το τριήμερο 3-5/9 από συνεργεία του ΕΟΔΥ μεταξύ διαμενόντων στο ΚΥΤ της Μόριας. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, δεν αποκλείεται, κατά τον επανέλεγχο που πραγματοποιείται, ο αριθμός αυτός να μεγαλώσει κι άλλο.

Σημειώνεται ότι επίσημα από τον ΕΟΔΥ έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα τέσσερα θετικά δείγματα που σχετίζονται με τον Σομαλό πρόσφυγα ο οποίος πρώτος βρέθηκε θετικός την περασμένη βδομάδα. Στόχος του ΕΟΔΥ είναι να συνεχιστεί η δειγματοληψία, με στόχο να ληφθούν τουλάχιστον 2.000 δείγματα μεταξύ των χιλιάδων που διαβούν τόσο εντός όσο και εκτός του KYT.

Μέχρι τότε, οι αιτούντες άσυλο που μένουν στη Μόρια έχουν αφεθεί εγκαταλελειμμένοι στο έλεος της πανδημίας, καθώς δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας κοντά στο ΚΥΤ. Ο λόγος είναι ότι όλες οι άλλες υγειονομικές υποδομές έξω από το ΚΥΤ έχουν κλείσει από τα τέλη Ιούλη, λόγω υπέρογκων προστίμων από το δήμο Μυτιλήνης.

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Μυτιλήνης επισημαίνει: «Η εμφάνιση των πρώτων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο ΚΥΤ της Μόριας ήταν ζήτημα χρόνου να προκύψει, αφού η κυβέρνηση αντί να ακούσει και να υλοποιήσει τα αιτήματα της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που εδώ και καιρό έχουν διατυπωθεί, διόγκωσε το αίσχος που παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν πήρε κανένα μέτρο για την αποφυγή της κατάστασης αυτής, αντίθετα φάνηκε ότι περίμενε πώς και πώς την εξέλιξη τούτη για να βγάλει τα σχέδια που καιρό τώρα φύλαγε στα συρτάρια της. Βρήκε την ευκαιρία λοιπόν να ανακοινώσει και να υλοποιήσει την επέκταση του κέντρου, διά της ανάθεσης της περίφραξης του διευρυμένου ΚΥΤ και διά της έναρξης της διαδικασίας μίσθωσης γεωτεμαχίων για την επέκτασή του. Μια απόφαση που έπρεπε ήδη να έχει καταδικάσει η δημοτική αρχή, αντί να σιωπά εκκωφαντικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ