Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ
Να διερευνηθούν οι αιτίες των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική

Σε δήλωσή του ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΚΚΕ, για τις πυρκαγιές στην περιοχή τονίζει:

«Για μια ακόμη φορά, η Ανατολική Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο μεγάλων πυρκαγιών που απειλούν και καταστρέφουν περιουσίες και φυσικό πλούτο και που αναδεικνύουν την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, σε συνδυασμό με την έλλειψη υποδομών, πολεοδομικού σχεδιασμού και την εμπορευματοποίηση της γης.

Οι αιτίες των πυρκαγιών, που σήμερα ξέσπασαν ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές της Ανατολικής Αττικής, πρέπει οπωσδήποτε να διερευνηθούν.

Αυτό που προέχει, όμως, είναι η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης, την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους.

Χρειάζεται άμεσα το κράτος, σε συνεργασία με την Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση, να εξασφαλίσουν ότι θα διατεθούν οι απαραίτητες δυνάμεις, εναέριες και επίγειες, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Να ενεργοποιηθούν οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίος ο απεγκλωβισμός από τις παραλίες των πληττόμενων περιοχών. Να παρθούν άμεσα μέτρα για την ασφαλή φιλοξενία των κατοίκων των οικισμών που εκκενώνονται σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ