Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2020 - Κυριακή 13 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Για τις περιπτώσεις κρουσμάτων σε σχολεία

«Ασφαλώς και θα χρειαστεί να κλείσουν τμήματα, να κλείσουν σχολεία, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές», είπε χτες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, με αφορμή την έναρξη της κανονικής λειτουργίας των σχολείων τη Δευτέρα.

Στην ενημέρωση παρουσιάστηκε το πλάνο διαχείρισης ενδεχόμενων κρουσμάτων σε σχολεία από την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία είπε ότι σε κάθε σχολική μονάδα ορίζεται υπεύθυνος διαχείρισης Covid-19, που έχει την ευθύνη επικοινωνίας με τους γονείς, τήρησης αρχείου καταγραφής απουσιών κ.λπ. Παιδιά ή εκπαιδευτικοί που παρουσιάζουν συμπτώματα παραμένουν σπίτι και ενημερώνουν το σχολείο. Αν ένας μαθητής εμφανίσει συμπτώματα ενώ βρίσκεται στο σχολείο, θα πρέπει να γίνει άμεση επικοινωνία με την οικογένεια και το παιδί θα απομονωθεί σε ειδικό αεριζόμενο χώρο, ενώ το προσωπικό θα πρέπει να κάνει χρήση πιο εξειδικευμένου εξοπλισμού.

Σε κάθε περίπτωση, ο θεράπων γιατρός θα είναι αυτός που θα υποδείξει αν το παιδί πρέπει να υποβληθεί σε τεστ (το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς) και εν αναμονή του αποτελέσματος του τεστ το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά. Σε περίπτωση που το τεστ βγει θετικό, τότε όλοι οι μαθητές της τάξης θεωρούνται στενές επαφές και θα πρέπει να απομακρυνθούν από το σχολείο για 14 μέρες. Σε περίπτωση που τα κρούσματα είναι περισσότερα, τότε θα εκτιμάται κατά περίπτωση τι θα γίνεται με το σχολείο.

Η απόφαση για αναστολή λειτουργίας τμήματος ή σχολείου θα παίρνεται από τον διευθυντή Εκπαίδευσης, πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας.

ΚΚΕ: Ο κόσμος της Εκπαίδευσης να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα

Σε σχόλιό του για τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Ο ρεαλισμός της κυβέρνησης και της κ. Κεραμέως είναι να αποδεχτούμε ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν με στοιβαγμένους μαθητές στις τάξεις, με ελλείψεις στην καθαριότητα, με ελλείψεις εκπαιδευτικών, με την τραγική κατάσταση σε σχολικές υποδομές.

Ο κόσμος της Εκπαίδευσης να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα, για να διεκδικήσει ουσιαστικούς όρους ασφάλειας για τα σχολεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ