Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Πήρε το νταμπλ ο Ολυμπιακός

Μετά το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός πανηγύρισε στον Βόλο την κατάκτηση και του Κυπέλλου για τη σεζόν 2019-20

Eurokinissi

Μετά το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός πανηγύρισε στον Βόλο την κατάκτηση και του Κυπέλλου για τη σεζόν 2019-20
Στην πραγματοποίηση του νταμπλ για τη σεζόν 2019-20 έφθασε ο πρωταθλητής Ολυμπιακός που κατέκτησε και το Κύπελλο επικρατώντας με 1-0 της ΑΕΚ στον τελικό που έγινε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στον Βόλο. Οι «ερυθρόλευκοι» έφθασαν στην κατάκτηση δύο εγχώριων τίτλων για πρώτη φορά μετά από μια πενταετία και τη σεζόν 2014-15. Αυτό ήταν το 18ο νταμπλ της ιστορίας τους που τους διατηρεί με ...άνεση στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας. Αντίθετα, για την ΑΕΚ ήταν ο 4ος συνεχόμενος χαμένος τελικός Κυπέλλου που την κάνει να κατέχει την πρωτιά σε αυτό το αρνητικό ρεκόρ ξεπερνώντας τον Παναθηναϊκό (3 χαμένοι τελικοί).

Την κατοχή η ΑΕΚ ...την ουσία ο Ολυμπιακός

Σημειώνεται πως πριν από τη διεξαγωγή του πολύπαθου τελικού Κυπέλλου στον Βόλο για το συγκεκριμένο παιχνίδι είχαν υπάρξει δύο αναβολές ενώ αποτέλεσε την αφορμή για όξυνση της κόντρας αντίπαλων συμφερόντων στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Στο αγωνιστικό μέρος οι «ερυθρόλευκοι» έφθασαν στην κατάκτηση του τίτλου αφού αποδείχθηκαν πιο ουσιαστικοί στο παιχνίδι με καλύτερη ποιότητα καθώς και πιο επικίνδυνοι στην αξιοποίηση της τελικής προσπάθειας. Το γκολ που έμελλε να κρίνει τον τελικό πέτυχε ο Ραντζέλοβιτς στο 9' ενώ παράλληλα ο Ολυμπιακός έχασε και άλλες σημαντικές ευκαιρίες για κάτι παραπάνω με κορυφαία το χαμένο πέναλτι του Ελ Αραμπί στο 57' που απέκρουσε ο Τσιντώτας. Ενώ και αμυντικά δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα με τον νεαρό τερματοφύλακα Τζολάκη να αποσοβεί τον κίνδυνο όσες φορές χρειάστηκε.

Στην άλλη πλευρά, η ΑΕΚ αν και παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό της κατάφερε στη συνέχεια να πάρει τα ηνία στην κατοχή του αγώνα (έφθασε το 61%) εντούτοις δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το συγκεκριμένο πλεονέκτημα. Οι «κιτρινόμαυροι» παρουσιάστηκαν ανέτοιμοι για το παιχνίδι και ανούσιοι στο επιθετικό κομμάτι έχοντας λιγοστές καλές ευκαιρίες, παρά τις κάποιες καλές ευκαιρίες (Ολιβέιρα, Λιβάγια) ενώ και στην άμυνα εμφάνισαν αρκετά προβλήματα.

Στους δύο αντιπάλους δεν έλειψαν και τα παράπονα για τις διαιτητικές αποφάσεις.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης (62' Παουλίνιο), Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες (80' Μαχαίρας), Κρίστισιτς, Μάνταλος, Βέρντε (62' Αλμπάνης), Λιβάγια, Ολιβέιρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Μπρούνο, Μπα, Σισέ, Τοροσίδης (80' Σεμέδο), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Βαλμπουενά (76' Καφού), Ραντζέλοβιτς, Ελ Αραμπί (90'+1' Φορτούνης).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ